Снимки и Видео: Първо тържествено заседание на ОбС-Елхово (+пълен запис)

Публикувано преди 4 години  |  Видео, Общество, Снимки

На 5 ноември 2019 година от 10.30 часа в заседателната зала на община Елхово се състоя първото заседание на новоизбрания Общински съвет – град Елхово. Заседанието се свиква от областния управител със заповед на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, вр. чл. 23, ал. 1 от Закона за местното самоуправление.

След прозвучаването на химна на Република България, Областният управител г-н Димитър Иванов откри тържествената сесия и покани г-жа Василка Джондрова-Иванова – Председател на ОИК-Елхово за връчване на удостоверенията на новоизбраните кметове на община, кметове на кметства и общински съветници. Удостоверения получиха Петър Киров – кмет на община Елхово, кмет на с. Гранитово Христо Гечев, кмет на с.Маломирово Мара Калчева, кмет на с. Бояново Веселина Пехливанова, кмет на с. Изгрев Сашо Ангелов, кмет на с. Лесово Димитър Бившев, кмет на с. Малък Манастир Киро Хаджиев, кмет на с. Пчела Георги Хаджиев, както и новите общински съветници Блага Георгиева, Десислава Славова, Димитър Биволаров, Йовка Иванова, Мария Петрова, Николай Тончев, Снежана Делчева, Станка Хаджиева, Янко Георгиев, Красимир Кръстев, Стоян Овчаров, Стоянка Маджарова, Татяна Дюлгерова, Димитър Загоров, Димитър Гинчев и Кирил Стоилов. От избраните общински съветници отсъства Мария Атанасова, която практически все още не е общински съветник.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Елхово и да работя за тяхното благоденствие”. След това новите кметове и съветници подписаха клетвените декларации.

ВрИД кмет на Община Елхово г-жа Пепа Кючукова предаде тържествено кметската огърлица с герба на общината на избрания за четвърти пореден мандат кмет г-н Петър Киров.

Областният управител Димитър Иванов, на основание чл. 23, ал. 3 от ЗМСМА даде думата на най-възрастният съветник Стоян Овчаров да открие и ръководи първото заседание на Общински съвет с дневен ред:

1. Избор на Председател на Общински съвет.
2. Разни

По време на дебатите по първа точка постъпиха две предложения за председател на ОбС-Елхово. ПП ГЕРБ предложи за председател Николай Тончев, а от БСП за България предложиха Стоянка Маджарова. След тайно гласуване с 11 от 16 гласа бе избран за Председател на ОбС-Елхово Николай Тончев, който бе председател на ОбС-Елхово в последните два мандата 2011-2015 и 2015-2019 година. За кандидатурата на Стоянка Маджарова гласуваха 5 общински съветника.
Статията е публикувана на 5 ноември 2019

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »
Руски командир: Киев атакува с танкове Леопард и не може да бъде спрян
Заместник-началникът на руската гвардия в самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка народна република (ДНР) Александър Ходаковски ... прочетете още »
Инстаграм звезда се показа по розово бельо
Брит Мануела е модел и Инстаграм звезда. Брит е американка. Тя е родена през щастливата за националния ... прочетете още »
Ако са депутати: 52% от българите биха подкрепили в пленарна зала кабинета "Денков-Габриел"
52% от хората биха гласували "за" правителството "Денков-Габриел". Това сочи експресното национално-представително проучване на "Алфа рисърч", направено ... прочетете още »
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов
Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на ... прочетете още »