Коледен концерт на школите и групите при НЧ “Развитие – 1893” – Елхово

  1 955 | Публикувано преди 1 година  | Видео, Общество

Концертът на школите и групите при НЧ “Развитие – 1893” в навечерието на Коледа е традиционен и събра множество родители и приятели на участниците в него.  С много темперамент и настроение танцьорите и певците завладяха и стоплиха сърцата на зрителите в препълнената читалищна зала. Самодейните състави отново предложиха на своите гости разнообразие от стилове – песни и танци не само от невероятния български фолклор, но и съвременни такива.

Празничното настроение, обзело всички присъстващи доказа за пореден път, че българските традиции в елховския край продължават и се предават от поколение на поколение. На сцената за пореден път проличаха желанието, трудът и талантът с който работят всички ръководители и техните възпитаници. В празничната програма се включиха малко над 100 участници, основно деца. Видяхме изпълненията на балетна школа с ръководител Милена Вълева; децата от вокална група „Надежда” и група „Слънчо” от ДГ „Надежда” с учителки Вася Георгиева, Мария Тонева и Пенка Стоянова; младежки групи за народно пеене с ръководител Снежана Делчева; вокална група „Вдъхновение” с ръководител Елена Иванова; танцовите състави „Пумпалчета”, „Младо тракийче” и „Цветница” с ръководител и хореограф Марина Ковачева; индивидуалните изпълнения на Михаела Стоянова, Весела Димитрова и Поля Димитрова.

И тази година, малки и големи, от огромното читалищно семейство, отправиха своите пожелания и послания към жители и гости на града ни за здраве, мир и благоденствие. В края на празничната програма с много цветя своята благодарност изразиха г-н Николай Тончев – председател на ОбС Елхово и г-н Петър Киров – кмет на община Елхово.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ОДК Елхово обявява конкурс на тема "ОТ БАБА МАРТА ДО ПЪРВА ПРОЛЕТ"
ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА ИЛИ МАРТЕНСКО ПАНО ... прочети още »
Жълт код в област Ямбол. Тази вечер дъждът преминава в сняг
НИМХ-МОН - за 26.01.2021 г. е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за валежи от сняг ... прочети още »
Специализираната прокуратура привлече в качеството на обвиняем действащ прокурор за длъжностно престъпление
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба ... прочети още »
НАП: Здравната вноска за безработните става 26 лева месечно
От 1 януари 2021 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да се готвят за зимни условия, може да има поледици
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат ... прочети още »
Постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в България препоръча НОЩ
България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна ... прочети още »