Слово за Апостола – Тематичен рецитал по повод годишнина от обесването на Васил Левски

  968 | Публикувано преди 4 месеца  | Видео, Общество


В памет на Апостола на свободата НЧ „Развитие – 1893” – Елхово и кръжок „Художествено слово” представят тематичен рецитал под наслов „Слово за Левски” с участието на Денимира Михова, Христо Раванов и Дойка Иванова. Във фоайето на културната ни институция са подредени тематични кътове с книги, снимки, стихове и материали от фонда на библиотеката при читалището по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски.

Името и делото на Васил Левски десетилетия наред живеят и вълнуват българските поколения; те ще живеят и ще ги вълнуват във вековете. Животът на неустрашимия революционер е неизчерпаем извор на патриотизъм, на кристално чисто родолюбие. Той е вдъхновение за писатели и поети, той е знаме на младото поколение. Името и делото на Левски са увенчани с най-хубавия лавров венец, с ореола на величие и безсмъртие.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »