Слово за Апостола – Тематичен рецитал по повод годишнина от обесването на Васил Левски

  706 | Публикувано преди 2 седмици  | Видео, Общество


В памет на Апостола на свободата НЧ „Развитие – 1893” – Елхово и кръжок „Художествено слово” представят тематичен рецитал под наслов „Слово за Левски” с участието на Денимира Михова, Христо Раванов и Дойка Иванова. Във фоайето на културната ни институция са подредени тематични кътове с книги, снимки, стихове и материали от фонда на библиотеката при читалището по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски.

Името и делото на Васил Левски десетилетия наред живеят и вълнуват българските поколения; те ще живеят и ще ги вълнуват във вековете. Животът на неустрашимия революционер е неизчерпаем извор на патриотизъм, на кристално чисто родолюбие. Той е вдъхновение за писатели и поети, той е знаме на младото поколение. Името и делото на Левски са увенчани с най-хубавия лавров венец, с ореола на величие и безсмъртие.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »
Как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина
Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ... прочети още »