Слово за Апостола – Тематичен рецитал по повод годишнина от обесването на Васил Левски

  813 | Публикувано преди 2 месеца  | Видео, Общество


В памет на Апостола на свободата НЧ „Развитие – 1893” – Елхово и кръжок „Художествено слово” представят тематичен рецитал под наслов „Слово за Левски” с участието на Денимира Михова, Христо Раванов и Дойка Иванова. Във фоайето на културната ни институция са подредени тематични кътове с книги, снимки, стихове и материали от фонда на библиотеката при читалището по повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски.

Името и делото на Васил Левски десетилетия наред живеят и вълнуват българските поколения; те ще живеят и ще ги вълнуват във вековете. Животът на неустрашимия революционер е неизчерпаем извор на патриотизъм, на кристално чисто родолюбие. Той е вдъхновение за писатели и поети, той е знаме на младото поколение. Името и делото на Левски са увенчани с най-хубавия лавров венец, с ореола на величие и безсмъртие.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »