Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово

  1 510 | Публикувано преди 6 месеца  | Видео, Общество

Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към своя край.  Полагането на новата асфалтова настилка е изцяло завършено, а в последствие ще бъде положена и съответната маркировка. Паралелно с тези дейности от Община Елхово благоустроиха част от пространството на ул. Петко Д. Петков, където бе изградена нова цветна композиция, която идейно наподобява тази пред сградата на Община Елхово.

Дейностите от втори етап по обновяването на този пътен участък стартираха в края на месец януари тази година и включваха останалата част от ул. “Балабанска”, както и части от улиците ул. “Цар Асен”,  ул. “Петко. Д. Петков” до разклона за село Трънково. В краят на миналата година в първи етап бе изцяло обновен пътния участък от “Касърска чешма” до отклоненията за ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Яница” в град Елхово, който в миналото са били единствен изход на град Елхово в южна посока. Общата дължина на обновената отсечка в двата етапа е 2360 метра.

Обновената ул. Балабанска се добавя към дългият списък с улици част от основната пътна артерия на град Елхово, които бяха обновени през последните няколко години а именно: ул. Марица и ул. Камчия, ул. Александър Стамболийски, ул. Ж. Петков, пл. Христо Ботев, ул. Търговска, ул. Победа, ул. Трети март, ул. Васил Левски, ул Ангел Кънчев, ул. Любен Каравелов, ул. Петко Д. Петков, ул. Цар Асен, ул. Поп Богомил и др.

С планираните капиталови разходи на Община Елхово през 2021г. се предвижда основен ремонт на ул.“Вардар“ в участъка от ул.“Черно море“ до ул.“Търговска“ и от ул.“Търговска“ до ул.“Ж.Петков“; ул.“Ж.Петков“ в участъка от ул.“Ал.Стамболийски“ до ул.“Вардар“ и ул.“Асен Златаров“ в участъка от ул.“Ал.Стамболийски“ до ул.“Вардар“. Другият мащабен обект свързан с подобряване състоянието на пътната инфраструктура е Реконструкция на тротоари на ул. “АлСтамболийски“, който вече се изпълнява.Статията е публикувана на 14 април 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »