Видео: Честит празник, любимо училище – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Видео, Образование

Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя – Свети Кирил и Свети Методий. Величаво е делото, неизбледняващи са образите, вечна е паметта им.

Нетрадиционно, но не по-малко тържествено  премина патронния празник на нашето училище – 11 май.

На 05.05.2021г. стартът на празничните мероприятия дадоха най-  малките – учениците от първи и втори клас. Своята почит към буквите те изразиха, като ги направиха обект на своето творческо вдъхновение. Децата рисуваха, оцветяваха и подреждаха букви в думи.

На 07.05.2021г. третокласниците посетиха  училищната библиотека, където се запознаха се с интересни факти за кирилицата, четоха стихотворения, посветени на азбуката. Седмокласниците посетиха музейната експозиция, разказваща основаването и историята на училището, изслушаха беседата, разгледаха стари снимки и се запознаха с първите учители, работли в родното училище. С любопитство се докоснаха до стари предмети, изполвани в учебния процес от техните прабаби и прадядовци.

С изключителен усет за красота своето творчество представиха в изложба групите за занимания по интереси „Вярвам в доброто”, „Багри“, „Аз и природата” и учениците от групата за допълнителна подкрепа. Пъстроцветните творби от изложбата заразиха с настроение и изпратиха послания за повече усмивки до всички, дошли да се насладят на таланта и въображението на децата.

Досега патронният празник на нашето училище 11 май, винаги е бил ден с много тържественост, еуфория, музика и веселие. Тази година ни беше наложен друг режим на мислене, друг режим на работа, друг режим на празнуване.

Празничния ден започна с поднасяне на венец  пред паметния знак на училището, а за всички ученици- и в присъствена, и в електронна среда – с тържествен час на класа. В класните стаи и пред компютрите учениците изгледаха специално подготвен филм за своето училище, рецитираха стихотворения, представяха презентации за значението на делото на нашите патрони.

Отбелязването на празника продължи с празнична програма със стихове, песни и танци. Поздрав към всички произнесе директора на училището- г-жа Снежина Добрева. Традиционно на патронния празник бяха наградени и всички ученици, получили награди и призове от участия в конкурси и олимпиади и допринесли за издигане авторитета на училището.

Честит празник, скъпо училище!

Скъпи ученици, уважаеми учители!

По традиция днес 11.05. отбелязваме патронния празник на нашето училище. В този ден отдаваме дължимото на създателите на славянската азбука- светите братя Кирил и Методий. Те са дали словото на славянските народи. Словото що кърми душите човешки. Словото що укрепва сърцата и умовете. Словото подготвящо всички да познаят знанието. Словото що даде Книгата на народите.Словото що даде светлината.

Дни като този ни напомнят, че колкото и трудно да е времето, каквато и да е ситуацията, българският дух има силата да преодолее всяко препятсвие, да прескочи всяка трудност. А когато съзнанието на един народ е будно, то бъдещето и просперитета му са подсигурени.

Скъпи ученици, желая Ви усърдност и желание в овладяването на знанията. Не забравяйте,че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и най-недостижимият. Не забравяйте, че той чертае нови пътища, дава нови хоризонти и сбъдва мечти.

Уважаеми колеги, пожелавам Ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължите традициите на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Работете със сърце, раздавайте от себе си,  защото нашите деца го заслужават, защото нашето училище го заслужава. Няма по-голямо щастие от това да видите как вашите дела  са продължени от бъдещето поколение. Съхранявайте идеалите, за които са се борили предците ни. Отстоявайте ги в настоящето и ги  предайте на децата ни, защото те са нашето утре, нашето бъдеще.

Празникът на училището е специален за всеки един от нас. Но винаги на празник трябва да благодарим на тези, които са работили усърдно и неуморно. Тези които са се състезавали и побеждавали. Тези които са представили и защитили името на училището ни. За тяхната всеотдайност, упоритост, за техния талант, за радостта и гордостта, която ни накараха да изпитаме, че са наши ученици БЛАГОДАРЯ!

Изказвам признателност и уважение към всички, които са градили, градят и ще продължат да градят ОУ„Св.Св.Кирил и Методий“- учители и ученици.

Благодарност към тези, които с труда и всеотдайността си го превърнаха в обичано училище от поколения в нашия град.

Честит празник на всички, които чувстват ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ свое училище!

Снежина Добрева

Директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Елхово


Статията е публикувана на 11 май 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 25.03.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ се включи с поредица от ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица ...
Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, ...
Над 3 милиона таджики живеят в Русия. След терористичната атака от 22 ...
Русия твърди, че с разширяването на военната база на НАТО в Румъния ...
Българската състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева не крие големите си амбиции ...
Първенство на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, мачове от редовния ...
Без значение от пола, всеки човек страда поне веднъж от проблеми с ...
Млечните продукти се считат за важна част от балансираното хранене и са ...