Видео: Честит празник, любимо училище – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий “ – гр. Елхово

  931 | Публикувано преди 6 месеца  | Видео, Образование

Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя – Свети Кирил и Свети Методий. Величаво е делото, неизбледняващи са образите, вечна е паметта им.

Нетрадиционно, но не по-малко тържествено  премина патронния празник на нашето училище – 11 май.

На 05.05.2021г. стартът на празничните мероприятия дадоха най-  малките – учениците от първи и втори клас. Своята почит към буквите те изразиха, като ги направиха обект на своето творческо вдъхновение. Децата рисуваха, оцветяваха и подреждаха букви в думи.

На 07.05.2021г. третокласниците посетиха  училищната библиотека, където се запознаха се с интересни факти за кирилицата, четоха стихотворения, посветени на азбуката. Седмокласниците посетиха музейната експозиция, разказваща основаването и историята на училището, изслушаха беседата, разгледаха стари снимки и се запознаха с първите учители, работли в родното училище. С любопитство се докоснаха до стари предмети, изполвани в учебния процес от техните прабаби и прадядовци.

С изключителен усет за красота своето творчество представиха в изложба групите за занимания по интереси „Вярвам в доброто”, „Багри“, „Аз и природата” и учениците от групата за допълнителна подкрепа. Пъстроцветните творби от изложбата заразиха с настроение и изпратиха послания за повече усмивки до всички, дошли да се насладят на таланта и въображението на децата.

Досега патронният празник на нашето училище 11 май, винаги е бил ден с много тържественост, еуфория, музика и веселие. Тази година ни беше наложен друг режим на мислене, друг режим на работа, друг режим на празнуване.

Празничния ден започна с поднасяне на венец  пред паметния знак на училището, а за всички ученици- и в присъствена, и в електронна среда – с тържествен час на класа. В класните стаи и пред компютрите учениците изгледаха специално подготвен филм за своето училище, рецитираха стихотворения, представяха презентации за значението на делото на нашите патрони.

Отбелязването на празника продължи с празнична програма със стихове, песни и танци. Поздрав към всички произнесе директора на училището- г-жа Снежина Добрева. Традиционно на патронния празник бяха наградени и всички ученици, получили награди и призове от участия в конкурси и олимпиади и допринесли за издигане авторитета на училището.

Честит празник, скъпо училище!

Скъпи ученици, уважаеми учители!

По традиция днес 11.05. отбелязваме патронния празник на нашето училище. В този ден отдаваме дължимото на създателите на славянската азбука- светите братя Кирил и Методий. Те са дали словото на славянските народи. Словото що кърми душите човешки. Словото що укрепва сърцата и умовете. Словото подготвящо всички да познаят знанието. Словото що даде Книгата на народите.Словото що даде светлината.

Дни като този ни напомнят, че колкото и трудно да е времето, каквато и да е ситуацията, българският дух има силата да преодолее всяко препятсвие, да прескочи всяка трудност. А когато съзнанието на един народ е будно, то бъдещето и просперитета му са подсигурени.

Скъпи ученици, желая Ви усърдност и желание в овладяването на знанията. Не забравяйте,че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и най-недостижимият. Не забравяйте, че той чертае нови пътища, дава нови хоризонти и сбъдва мечти.

Уважаеми колеги, пожелавам Ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължите традициите на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“. Работете със сърце, раздавайте от себе си,  защото нашите деца го заслужават, защото нашето училище го заслужава. Няма по-голямо щастие от това да видите как вашите дела  са продължени от бъдещето поколение. Съхранявайте идеалите, за които са се борили предците ни. Отстоявайте ги в настоящето и ги  предайте на децата ни, защото те са нашето утре, нашето бъдеще.

Празникът на училището е специален за всеки един от нас. Но винаги на празник трябва да благодарим на тези, които са работили усърдно и неуморно. Тези които са се състезавали и побеждавали. Тези които са представили и защитили името на училището ни. За тяхната всеотдайност, упоритост, за техния талант, за радостта и гордостта, която ни накараха да изпитаме, че са наши ученици БЛАГОДАРЯ!

Изказвам признателност и уважение към всички, които са градили, градят и ще продължат да градят ОУ„Св.Св.Кирил и Методий“- учители и ученици.

Благодарност към тези, които с труда и всеотдайността си го превърнаха в обичано училище от поколения в нашия град.

Честит празник на всички, които чувстват ОУ„Св.Св. Кирил и Методий“ свое училище!

Снежина Добрева

Директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – ЕлховоСтатията е публикувана на 11 май 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »