ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово отбеляза 100 години от своето създаване

  2 959 | Публикувано преди 6 месеца  | Видео, Образование

Научна ученическа конференция „Столетницата в 100 минути, 100 кадъра и 100 исторически факта“

На 12 май в зала „Елхово“ се проведе Научна ученическа конференция „Столетницата в 100 минути, 100 кадъра и 100 исторически факта“, организирана от участниците от клуб „Преди 100 лета – Дигатилизирана история на ПГ „Св. Климент Охридски““, с ръководител Добринка Костова – главен уредник в Етнографско-археологически музей-Елхово. Конференцията е част от юбилейната програма на гимназията.

На конференцията присъстваха кмета на града г-н Петър Киров, много гости и общественици, бивши и настоящи учители и директори.

Клуб „Преди 100 лета“ представи по интересен начин с доклади, презентации и филм 100годишната история на гимназията. Христо Раванов, Павлина Павлова и Ралица Иванова презентираха дългия и респектиращ с постижения път на утвърждаване на гимназията като водещо учебно заведение в града и района. През своето столетие гимназия е подложена на различни исторически превратности, но в нея винаги са работили всеотдайни и достойни учители и директори, които са изпълнявали своя професионален и човешки дълг с чест и достойнство.

Филмът „100 години  ПГ „Св. Климент Охридски“, 100   години последователност и всеотдайност към бъдещето на Елхово“ е продукция на учениците Илияна Мавродиева, Христо Раванов, Стела Дакова и Пресиян Андронов и Добринка Костова. Той беше емоционален завършек на конференцията и послание към бъдещите поколения на Елхово.

Този юбилей е сериозно основание за гордост и осмисляне на постигнатите успехи от всички учители и ученици в продължение на 100 години.


Видео 100 години ПГ „Св. Климент Охридски“ – ЕлховоПрезентация 100 години ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово
Статията е публикувана на 12 май 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »