Община Елхово се включва в кампанията “България се ваксинира”

  764 | Публикувано преди 4 месеца  | Видео, Общество

Община Елхово се включва в кампанията “България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!”, чрез поставяне на аудио-визуални материали в сайта на Община Елхово. Кампания е на Представителството на Европейската комисия в България с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, Световна здравна организация, УНИЦЕФ и Национално сдружение на общините в България.

В рамките на тази кампанията се излъчват видеоклипове и други визуални комуникационни материали, благодарение на които българите ще научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване. Затова е важно информирането да става от само от
авторитетни източници. Представителството на Европейската комисия в България събра на специална интернет страница основните факти за ваксинирането срещу COVID-19 и отговорите на на-честите въпроси.

Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти, на европейски и международни организации – Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Повече за кампанията вижте на: https://ec.europa.eu/bulgaria/events/vaccination-campaign_bg

В имунизационният пункт в град Елхово са налични всички четири вида ваксини – векторните ваксини AstraZeneca и Johnson & Johnson, както и РНК-ваксините BioNTech/Pfizer и Moderna. Всеки желаещ може да избере предпочитаната от него ваксина свободно и да направи своята ваксинация. Имунизации с избрана ваксина в община Елхово могат да бъдат направени в пунктът за имунизация, който се намира в сградата на МБАЛ “Св. Иван Рилкси” – гр. Елхово находяща се на ул.”Чаталджа” №3, всяка сряда и петък от 15:00 часа, след предварително записване в приемен кабинет, всеки понеделник от 7:30 до 13:30 часа и от 14:30 до 16:30 часа.
Статията е публикувана на 7 юни 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »