Община Елхово се включва в кампанията “България се ваксинира”

  668 | Публикувано преди 2 месеца  | Видео, Общество

Община Елхово се включва в кампанията “България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!”, чрез поставяне на аудио-визуални материали в сайта на Община Елхово. Кампания е на Представителството на Европейската комисия в България с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, Световна здравна организация, УНИЦЕФ и Национално сдружение на общините в България.

В рамките на тази кампанията се излъчват видеоклипове и други визуални комуникационни материали, благодарение на които българите ще научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване. Затова е важно информирането да става от само от
авторитетни източници. Представителството на Европейската комисия в България събра на специална интернет страница основните факти за ваксинирането срещу COVID-19 и отговорите на на-честите въпроси.

Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти, на европейски и международни организации – Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Повече за кампанията вижте на: https://ec.europa.eu/bulgaria/events/vaccination-campaign_bg

В имунизационният пункт в град Елхово са налични всички четири вида ваксини – векторните ваксини AstraZeneca и Johnson & Johnson, както и РНК-ваксините BioNTech/Pfizer и Moderna. Всеки желаещ може да избере предпочитаната от него ваксина свободно и да направи своята ваксинация. Имунизации с избрана ваксина в община Елхово могат да бъдат направени в пунктът за имунизация, който се намира в сградата на МБАЛ “Св. Иван Рилкси” – гр. Елхово находяща се на ул.”Чаталджа” №3, всяка сряда и петък от 15:00 часа, след предварително записване в приемен кабинет, всеки понеделник от 7:30 до 13:30 часа и от 14:30 до 16:30 часа.

Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »