Община Елхово се включва в кампанията „България се ваксинира“

  860 | Публикувано преди 5 месеца  | Видео, Общество

Община Елхово се включва в кампанията „България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“, чрез поставяне на аудио-визуални материали в сайта на Община Елхово. Кампания е на Представителството на Европейската комисия в България с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, Световна здравна организация, УНИЦЕФ и Национално сдружение на общините в България.

В рамките на тази кампанията се излъчват видеоклипове и други визуални комуникационни материали, благодарение на които българите ще научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване. Затова е важно информирането да става от само от
авторитетни източници. Представителството на Европейската комисия в България събра на специална интернет страница основните факти за ваксинирането срещу COVID-19 и отговорите на на-честите въпроси.

Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти, на европейски и международни организации – Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Повече за кампанията вижте на: https://ec.europa.eu/bulgaria/events/vaccination-campaign_bg

В имунизационният пункт в град Елхово са налични всички четири вида ваксини – векторните ваксини AstraZeneca и Johnson & Johnson, както и РНК-ваксините BioNTech/Pfizer и Moderna. Всеки желаещ може да избере предпочитаната от него ваксина свободно и да направи своята ваксинация. Имунизации с избрана ваксина в община Елхово могат да бъдат направени в пунктът за имунизация, който се намира в сградата на МБАЛ “Св. Иван Рилкси” – гр. Елхово находяща се на ул.”Чаталджа” №3, всяка сряда и петък от 15:00 часа, след предварително записване в приемен кабинет, всеки понеделник от 7:30 до 13:30 часа и от 14:30 до 16:30 часа.
Статията е публикувана на 7 юни 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »