Видео: Тече изпълнението на мащабна инвестиция за реконструкция на водопроводи и канализация в град Елхово

  1 183 | Публикувано преди 3 седмици  | Видео, Общество

Приключва реконструкцията на външен довеждащ водопровод “Воден – Елхово” с дължина 11 км. Строителните дейности по подмяна на главния водопровод на град Елхово стартираха в началото на месец април и към този момент са почти изпълнени. По същият проект в град Елхово вече текат дейности паралелно на няколко места за подмяна на водопроводна и канализационна мрежа. По този проект е предвидено подмяна на общо 3,2 км. водопроводна и 3 км. канализационна мрежа в Елхово. Към този момент строителни дейности текат по част от ул. Ал. Стамболийски, ул. Момчил Войвода, ул. Охрид и ул. Георги Бенковски. В проекта е заложена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа по ул. Цар Симеон, ул. Пирот, ул. 13-ти Март, ул. Преспа, ул. Св. Св. Кирил и Методий, ул. Ал. Стамболийски,  ул. Охрид, ул. Г.С.Раковски, ул. Бенковски, ул. П.Р.Славейков, ул. Момчил Войвода, ул. Царибротска, ул. П.Р.Славейков и ул. Беласица. Новата инвестиция на територията на Община Елхово ще се намали значително загубите по водопреносната мрежа, ще се сведат до минимум авариите и ще се подобри качеството на питейната вода.

Дейностите се финансират, чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”, а след успешното приключване дейностите заложени в проекта, ще бъде извършено възстановяване на улиците със сменена водопроводна и канализационна мрежа. Този начин на работа се е превърнал в традиция и политика за ръководството на Община Елхово през последното десетилетие.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »