Видео: Тече изпълнението на мащабна инвестиция за реконструкция на водопроводи и канализация в град Елхово

  1 494 | Публикувано преди 4 месеца  | Видео, Общество

Приключва реконструкцията на външен довеждащ водопровод „Воден – Елхово“ с дължина 11 км. Строителните дейности по подмяна на главния водопровод на град Елхово стартираха в началото на месец април и към този момент са почти изпълнени. По същият проект в град Елхово вече текат дейности паралелно на няколко места за подмяна на водопроводна и канализационна мрежа. По този проект е предвидено подмяна на общо 3,2 км. водопроводна и 3 км. канализационна мрежа в Елхово. Към този момент строителни дейности текат по част от ул. Ал. Стамболийски, ул. Момчил Войвода, ул. Охрид и ул. Георги Бенковски. В проекта е заложена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа по ул. Цар Симеон, ул. Пирот, ул. 13-ти Март, ул. Преспа, ул. Св. Св. Кирил и Методий, ул. Ал. Стамболийски,  ул. Охрид, ул. Г.С.Раковски, ул. Бенковски, ул. П.Р.Славейков, ул. Момчил Войвода, ул. Царибротска, ул. П.Р.Славейков и ул. Беласица. Новата инвестиция на територията на Община Елхово ще се намали значително загубите по водопреносната мрежа, ще се сведат до минимум авариите и ще се подобри качеството на питейната вода.

Дейностите се финансират, чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, а след успешното приключване дейностите заложени в проекта, ще бъде извършено възстановяване на улиците със сменена водопроводна и канализационна мрежа. Този начин на работа се е превърнал в традиция и политика за ръководството на Община Елхово през последното десетилетие.Статията е публикувана на 9 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »