Димитър Иванов проведе работна среща в Елхово по повод задаващата се мигрантска криза в страната

  726 | Публикувано преди 2 месеца  | Видео, Общество

След направените изявления на служебния вътрешен министър за засилен мигрантски натиск по българо-турската граница и предвиждания, че се увеличава потокът от бежанци от Афганистан, народният представител от ямболски избирателен район Димитър Иванов се срещна в община Елхово с представители на местната власт и хора от общината, за да разбере от първо лице какви са настроенията, опасенията и наблюденията на гражданите там.

След срещите народният представител коментира пред медии, че очаквано една от основните теми в Елхово и региона е мигрантската криза и действията спрямо влизащите в страната мигранти. Хората от Елхово твърдят, че забелязват, че Миграционния център в Елхово от известно време е пълен. „Основното опасение, наше и на хората е, че колкото и добре да си вършат работата граничните служби, жандармерия и военни по границата, ако няма, служебното правителство, адекватна външна политика и дипломация, ни чакат тежки дни“, сподели народният представител. И припомни, че за жалост това сме го виждали вече през 2014 и 2017 година, при управления на БСП. „Толкова са им възможностите“, категоричен е Иванов. Учудващо е, че днес отново смятат, че с унищожаване на дървета и храсти по границата, с боядисване на оградата, ще преборят мигрантската вълна“, казва той и продължава темата за състоянието на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, която той като бивш областен управител познава в детайли.

Според Димитър Иванов от исканите средства и разчети в актуализацията на бюджета, разглеждани в комисиите в НС става категорично ясно, че проблемна на територията на ямболска област е частта на граничното съоръжение строено по времето на БСП и Орешарски. „Учуди ме голямата сума от 1,2 млн.лв., но тя явно е за участъка от 29 км правен по времето на БСП. А останалата част от съоръжението е в добро състояние, но оставено да е обрасло в треви, поради забавено почистване“. Иванов припомни, че в предходните години в месеците юни – август със средства отпускани от Министерски съвет се е извършвало почистване регулярно на треви и храсти по съоръжението и прилежащия път.

Народният представител от ГЕРБ-СДС продължава срещите и приемните в различни райони от областта, по актуални теми, които са важни за хората.Статията е публикувана на 31 август 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »