Видео и снимки: Служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник

  1 867 | Публикувано преди 2 седмици  | Видео, Общество

Днес служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник. Началникът на елховската пожарна главен инспектор Стоян Тенев поздрави своите колеги като им пожелая здраве и лично щастие, енергия, много успехи в осъществяването на високоблагородната мисия по гарантирането на обществената безопасност.

Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков отслужи молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН-Елхово и на техните семейства. Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14 Септември, целият наличен състав на РСПБЗН-Елхово направи почетно шествие в град Елхово.

На 14 септември 1905 г. е учредено първото професионално обединение на пожарникарите в България. Празникът е обявен с решение 385 от 13 септември 1995 г. на Министерски съвет като професионален празник на служителите от Националната служба за противопожарна охрана на МВР, която от 2008 г. е Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. На 1 януари 2011 г. се създава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.Статията е публикувана на 14 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »