Видео и снимки: Служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник

  2 093 | Публикувано преди 1 месец  | Видео, Общество

Днес служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник. Началникът на елховската пожарна главен инспектор Стоян Тенев поздрави своите колеги като им пожелая здраве и лично щастие, енергия, много успехи в осъществяването на високоблагородната мисия по гарантирането на обществената безопасност.

Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков отслужи молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН-Елхово и на техните семейства. Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14 Септември, целият наличен състав на РСПБЗН-Елхово направи почетно шествие в град Елхово.

На 14 септември 1905 г. е учредено първото професионално обединение на пожарникарите в България. Празникът е обявен с решение 385 от 13 септември 1995 г. на Министерски съвет като професионален празник на служителите от Националната служба за противопожарна охрана на МВР, която от 2008 г. е Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. На 1 януари 2011 г. се създава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.Статията е публикувана на 14 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »