Видео и снимки: Служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник

Публикувано преди 3 години  |  Видео, Общество

Днес служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник. Началникът на елховската пожарна главен инспектор Стоян Тенев поздрави своите колеги като им пожелая здраве и лично щастие, енергия, много успехи в осъществяването на високоблагородната мисия по гарантирането на обществената безопасност.

Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков отслужи молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН-Елхово и на техните семейства. Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14 Септември, целият наличен състав на РСПБЗН-Елхово направи почетно шествие в град Елхово.

На 14 септември 1905 г. е учредено първото професионално обединение на пожарникарите в България. Празникът е обявен с решение 385 от 13 септември 1995 г. на Министерски съвет като професионален празник на служителите от Националната служба за противопожарна охрана на МВР, която от 2008 г. е Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. На 1 януари 2011 г. се създава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.


Статията е публикувана на 14 септември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА