Видео и снимки: Служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник

  2 085 | Публикувано преди 1 месец  | Видео, Общество

Днес служителите от РСПБЗН-Елхово отпразнуваха своя професионален празник. Началникът на елховската пожарна главен инспектор Стоян Тенев поздрави своите колеги като им пожелая здраве и лично щастие, енергия, много успехи в осъществяването на високоблагородната мисия по гарантирането на обществената безопасност.

Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков отслужи молебен за здраве на всички действащи служители от РСПБЗН-Елхово и на техните семейства. Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР – 14 Септември, целият наличен състав на РСПБЗН-Елхово направи почетно шествие в град Елхово.

На 14 септември 1905 г. е учредено първото професионално обединение на пожарникарите в България. Празникът е обявен с решение 385 от 13 септември 1995 г. на Министерски съвет като професионален празник на служителите от Националната служба за противопожарна охрана на МВР, която от 2008 г. е Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”. На 1 януари 2011 г. се създава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.Статията е публикувана на 14 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »