Видео и снимки: Ден на християнското семейство в ДГ “Надежда“

  703 | Публикувано преди 2 месеца  | Видео, Образование

Въведение Богородично – ден на християнското семейство, беше отбелязан във всички групи на ДГ“Надежда“. През цялата седмица бяха планирани и организирани от учителите  различни дейности – подредени бяха постери със семейни снимки, децата рисуваха с обич своето семейство, направиха различни домове – от хартия, строителни блокчета, пяха, научиха стихове, танцуваха и правиха всичко това, за да затвърдят най-милата и топла човешка ценност – семейството.  Семейството включва, освен мама и тате, най-близките в семейния кръг, които помагат в отглеждането на децата – бабите и дядовците , както и други близки хора, част от семейния кръг и които обичаме и пазим. От семейството и близките хора, започва възпитанието, образованието, развиването на талантите и дарованията на всеки човек, изграждането му като личност, предават се житейски уроци, обичаи и традиции. Свикваме с грижата и обичта, с които сме заобиколени и забравяме понякога да кажем, колко ги обичаме и им благодарим за това, което правят за нас! Това е българския ден за благодарност и споделена обич, чието значение, всеки учител обясни на своите възпитаници! А децата пяха и танцуваха с удоволствие, защото знаеха, че ще зарадват любимите си хора, макар и отдалече!Статията е публикувана на 22 ноември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »