Пеперудена магия – ДГ „Надежда“ (+видео и снимки)

  591 | Публикувано преди 3 месеца  | Видео, Образование

Тържествата в детската градина са вълшебство, както за децата, така и за техните родители и учители. Вълшебството на сцената не може да се опише с думи, то трябва да се почуства и изживее…То е радост, любопитство, емоция, тъга, общуване, съпричастност, усмивки, чувствителност, сълзи, предизвикателство, грация, красота.

Такова едно вълшебство сътвориха децата от гр. „Маргаритка“ при ДГ „Надежда“, гр.Елхово, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева, пом. възпитател Мима Чапкънова и г-жа Елена Иванова – учител по музика. По случай настъпването на Първа пролет, те представиха музикалната приказка „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева. Поради обстановката и мерките в страната, реализацията на приказката стана чрез изготвяне на видеофилм, който беше публикуван на страниците на затворената фейсбук група на родителите, както и на сайта на детската градина.

Децата се справиха блестящо на импровизираната сцена и успяха да сътворят една истинска магия, като, надяваме се, поуката от тази приказка, да е докоснала техните сърца, както и всички, които ще я гледат. Това са нашите бъдещи първокласници – вече пораснали, отговорни, много музикални, на тях може да се разчита, когато им гласуваме доверие и не могат да ни подведат, защото ги обичаме и те ни обичат по детски, чистосърдечно.

Пролетта е красив сезон. Тя винаги идва красиво – с усмивките на цветята, с песента на птиците, със събуждането на цялата природа, когато всичко потъва в светлина. Тя носи радост и надежда и за хората, за очакване на ново начало, нещо красиво, което предстои, за нещо различно и много по-хубаво.

Задава се Благовещение, с послание за радост и хармония, за които да отворим сърцата си. Да бъдем благодарни за всяка отминала пролет, за всяка предстояща пролет, за живота, който продължава….

Скъпи приятели, нека в душата ви всеки ден да бъде пролет! Много слънце, топлина и настроение ви пожелаваме с нашата музикална приказка!

ДГ „Надежда“Статията е публикувана на 23 март 2022
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
В края на учебната 2021/2022 година отново успехи за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово в конкурси и състезания (+снимки)
Споделяме последните успехи от участия в конкурси и състезания на учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ -  ... прочети още »
МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас
Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от ... прочети още »
МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.
Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза ... прочети още »
Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски ... прочети още »
Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки
На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, ... прочети още »
НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания
От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, ... прочети още »