Пеперудена магия – ДГ „Надежда“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 11 месеца  |  Видео, Образование

Тържествата в детската градина са вълшебство, както за децата, така и за техните родители и учители. Вълшебството на сцената не може да се опише с думи, то трябва да се почуства и изживее…То е радост, любопитство, емоция, тъга, общуване, съпричастност, усмивки, чувствителност, сълзи, предизвикателство, грация, красота.

Такова едно вълшебство сътвориха децата от гр. „Маргаритка“ при ДГ „Надежда“, гр.Елхово, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева, пом. възпитател Мима Чапкънова и г-жа Елена Иванова – учител по музика. По случай настъпването на Първа пролет, те представиха музикалната приказка „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева. Поради обстановката и мерките в страната, реализацията на приказката стана чрез изготвяне на видеофилм, който беше публикуван на страниците на затворената фейсбук група на родителите, както и на сайта на детската градина.

Децата се справиха блестящо на импровизираната сцена и успяха да сътворят една истинска магия, като, надяваме се, поуката от тази приказка, да е докоснала техните сърца, както и всички, които ще я гледат. Това са нашите бъдещи първокласници – вече пораснали, отговорни, много музикални, на тях може да се разчита, когато им гласуваме доверие и не могат да ни подведат, защото ги обичаме и те ни обичат по детски, чистосърдечно.

Пролетта е красив сезон. Тя винаги идва красиво – с усмивките на цветята, с песента на птиците, със събуждането на цялата природа, когато всичко потъва в светлина. Тя носи радост и надежда и за хората, за очакване на ново начало, нещо красиво, което предстои, за нещо различно и много по-хубаво.

Задава се Благовещение, с послание за радост и хармония, за които да отворим сърцата си. Да бъдем благодарни за всяка отминала пролет, за всяка предстояща пролет, за живота, който продължава….

Скъпи приятели, нека в душата ви всеки ден да бъде пролет! Много слънце, топлина и настроение ви пожелаваме с нашата музикална приказка!

ДГ „Надежда“Статията е публикувана на 23 март 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »