Пеперудена магия – ДГ „Надежда“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 7 месеца  |  Видео, Образование

Тържествата в детската градина са вълшебство, както за децата, така и за техните родители и учители. Вълшебството на сцената не може да се опише с думи, то трябва да се почуства и изживее…То е радост, любопитство, емоция, тъга, общуване, съпричастност, усмивки, чувствителност, сълзи, предизвикателство, грация, красота.

Такова едно вълшебство сътвориха децата от гр. „Маргаритка“ при ДГ „Надежда“, гр.Елхово, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева, пом. възпитател Мима Чапкънова и г-жа Елена Иванова – учител по музика. По случай настъпването на Първа пролет, те представиха музикалната приказка „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева. Поради обстановката и мерките в страната, реализацията на приказката стана чрез изготвяне на видеофилм, който беше публикуван на страниците на затворената фейсбук група на родителите, както и на сайта на детската градина.

Децата се справиха блестящо на импровизираната сцена и успяха да сътворят една истинска магия, като, надяваме се, поуката от тази приказка, да е докоснала техните сърца, както и всички, които ще я гледат. Това са нашите бъдещи първокласници – вече пораснали, отговорни, много музикални, на тях може да се разчита, когато им гласуваме доверие и не могат да ни подведат, защото ги обичаме и те ни обичат по детски, чистосърдечно.

Пролетта е красив сезон. Тя винаги идва красиво – с усмивките на цветята, с песента на птиците, със събуждането на цялата природа, когато всичко потъва в светлина. Тя носи радост и надежда и за хората, за очакване на ново начало, нещо красиво, което предстои, за нещо различно и много по-хубаво.

Задава се Благовещение, с послание за радост и хармония, за които да отворим сърцата си. Да бъдем благодарни за всяка отминала пролет, за всяка предстояща пролет, за живота, който продължава….

Скъпи приятели, нека в душата ви всеки ден да бъде пролет! Много слънце, топлина и настроение ви пожелаваме с нашата музикална приказка!

ДГ „Надежда“Статията е публикувана на 23 март 2022Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »