Пеперудена магия – ДГ „Надежда“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 2 години  |  Видео, Образование

Тържествата в детската градина са вълшебство, както за децата, така и за техните родители и учители. Вълшебството на сцената не може да се опише с думи, то трябва да се почуства и изживее…То е радост, любопитство, емоция, тъга, общуване, съпричастност, усмивки, чувствителност, сълзи, предизвикателство, грация, красота.

Такова едно вълшебство сътвориха децата от гр. „Маргаритка“ при ДГ „Надежда“, гр.Елхово, с учители Пенка Стоянова и Мария Куртева, пом. възпитател Мима Чапкънова и г-жа Елена Иванова – учител по музика. По случай настъпването на Първа пролет, те представиха музикалната приказка „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева. Поради обстановката и мерките в страната, реализацията на приказката стана чрез изготвяне на видеофилм, който беше публикуван на страниците на затворената фейсбук група на родителите, както и на сайта на детската градина.

Децата се справиха блестящо на импровизираната сцена и успяха да сътворят една истинска магия, като, надяваме се, поуката от тази приказка, да е докоснала техните сърца, както и всички, които ще я гледат. Това са нашите бъдещи първокласници – вече пораснали, отговорни, много музикални, на тях може да се разчита, когато им гласуваме доверие и не могат да ни подведат, защото ги обичаме и те ни обичат по детски, чистосърдечно.

Пролетта е красив сезон. Тя винаги идва красиво – с усмивките на цветята, с песента на птиците, със събуждането на цялата природа, когато всичко потъва в светлина. Тя носи радост и надежда и за хората, за очакване на ново начало, нещо красиво, което предстои, за нещо различно и много по-хубаво.

Задава се Благовещение, с послание за радост и хармония, за които да отворим сърцата си. Да бъдем благодарни за всяка отминала пролет, за всяка предстояща пролет, за живота, който продължава….

Скъпи приятели, нека в душата ви всеки ден да бъде пролет! Много слънце, топлина и настроение ви пожелаваме с нашата музикална приказка!

ДГ „Надежда“Статията е публикувана на 23 март 2022
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
За всички ни е известно, че храната, която приемаме, е ключов фактор ...
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Търсенето на изчезналата 17- годишна Ивана продължава в ромската махала на Дупница ...
През декември миналата година Ева Падлок се показа като "Снежанка" (в нейните ...
Сър Джим Ратклиф закупи 27.7 процента дялове в гранда Манчестър Юнайтед. "Червените ...
Бойната група на НАТО в Румъния, която е разположена в окръг Брашов, ...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти ...