Днес за последено се подават документи за Обществена трапезария в община Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Желаещите да се възползват от услугата могат да подадат документи в сградата на общината на ул. Калоян № 13, стая 217 до края на работния ден.

Подборът на лицата ще се извърши съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по дейностите. Като трапезария ще се ползва съществуващата столова в сградата на ул. Търговска 13.

Предвижда се предоставяне на разнообразно меню, отговарящо на критериите за здравословно хранене. Те ще получават супа, основно ястие и хляб. Предвидено е и диетично меню.

Дейностите се финансират на 100%, като средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социална закрила”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна храна.

Обществена трапезария беше разкрита в Елхово за първи път през 2009година. В резултат на предприемчивостта на ръководството на община Елхово бе реализиран проекта като 35 лица ежедневно получаваха топла храна.

През първите четири месеца на 2012 година 35 души ще продължат да получават топъл обяд. Това са лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и лица.


Статията е публикувана на 23 декември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА