Ученици от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово с отлично представяне на състезания по английски език и по математика (+снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Образование

По повод Патронния си празник ямболската Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ проведе състезание по английски език за превод и есе. Сред участниците от 15 училища в България бяха и 35-те възпитаници на ПГ “Св. Климент Охридски“. 9 от нашите осмокласници се включиха в надпреварата за превод, а 26-те ученици от IX до XI клас, попадащи във втора възрастова група, приеха предизвикателството – да напишат есе на английски по интересните теми: „Музиката е обединител, но не всякога. На какъв концерт не бих отишъл“ ( IX-X клас) и “Свалянето на безплатни музика и филми от Интернет – трябва ли да бъде незаконно? (XI-XII клас).

Конкуренцията беше голяма, но елховските климентовци проявиха отлична езикова подготовка и впечатляваща култура за писане на есе. Някои от тях споделиха намерението си да продължат участията си и в други подобни състезания, които провокират творческото им мислене, забавлявайки се на английски език.

Младите математици от ПГ „Свети Климент Охридски“ също имаха отлично представяне. Заедно с ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ те участваха в есенния кръг на Десетото юбилейно издание на „Математика без граници“. Гимназията за четвърта учебна година е домакин на състезанието в община Елхово. Всяка година международната надпревара се провежда в училища гнезда, в четири кръга – есенен, зимен, пролетен и финален (в гр. Несебър), на който вземат участие най-добре представилите се деца от първите три кръга, определени чрез квота, на база – взели участие в състезанията.

На 21 октомври в съревнованието се включиха 22 678 ученици от 24 страни, като участниците от трите наши училища бяха 61. Шестокласничката Мария Красимирова Кирова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово, която достигна миналата година финалния кръг, сега спечели сребърен медал.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“ Йовка Драгоева поздрави учениците и техните преподаватели за отличното представяне и връчи на всеки един от участниците в двете престижни състезания специални грамоти. Пожела им вдъхновение, за да продължат да бъдат все така креативни, да показват своя талант и да покоряват всеки ден нови върхове.


Статията е публикувана на 22 декември 2022

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА