Ученици от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово с отлично представяне на състезания по английски език и по математика (+снимки)

Публикувано преди 1 месец  |  Образование

По повод Патронния си празник ямболската Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ проведе състезание по английски език за превод и есе. Сред участниците от 15 училища в България бяха и 35-те възпитаници на ПГ “Св. Климент Охридски“. 9 от нашите осмокласници се включиха в надпреварата за превод, а 26-те ученици от IX до XI клас, попадащи във втора възрастова група, приеха предизвикателството – да напишат есе на английски по интересните теми: „Музиката е обединител, но не всякога. На какъв концерт не бих отишъл“ ( IX-X клас) и “Свалянето на безплатни музика и филми от Интернет – трябва ли да бъде незаконно? (XI-XII клас).

Конкуренцията беше голяма, но елховските климентовци проявиха отлична езикова подготовка и впечатляваща култура за писане на есе. Някои от тях споделиха намерението си да продължат участията си и в други подобни състезания, които провокират творческото им мислене, забавлявайки се на английски език.

Младите математици от ПГ „Свети Климент Охридски“ също имаха отлично представяне. Заедно с ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ те участваха в есенния кръг на Десетото юбилейно издание на „Математика без граници“. Гимназията за четвърта учебна година е домакин на състезанието в община Елхово. Всяка година международната надпревара се провежда в училища гнезда, в четири кръга – есенен, зимен, пролетен и финален (в гр. Несебър), на който вземат участие най-добре представилите се деца от първите три кръга, определени чрез квота, на база – взели участие в състезанията.

На 21 октомври в съревнованието се включиха 22 678 ученици от 24 страни, като участниците от трите наши училища бяха 61. Шестокласничката Мария Красимирова Кирова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово, която достигна миналата година финалния кръг, сега спечели сребърен медал.

Директорът на ПГ „Св. Климент Охридски“ Йовка Драгоева поздрави учениците и техните преподаватели за отличното представяне и връчи на всеки един от участниците в двете престижни състезания специални грамоти. Пожела им вдъхновение, за да продължат да бъдат все така креативни, да показват своя талант и да покоряват всеки ден нови върхове.Статията е публикувана на 22 декември 2022


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »