Концерт на самодейните състави на Читалище Развитие – Елхово (+пълен видеозапис и снимки)

Публикувано преди 3 месеца  |  Видео, Общество

За празника на своя роден град читалищните самодейни колективи се представиха с обновен репертоар – нови песни и танци.

Празниците са неделима част от историята на всеки народ, те са свързани с неговия бит и култура, те дават израз на стремежа и вярата за по-добър живот. Тържественият концерт на самодейните състави при читалище “Развитие” бе не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето. Този празник бе изпълнен не само с радост и веселие, но за нашите съграждани бе още един повод да изразят своята любов и грижа към родното място.

С изключителен талант и себеотдаване в празничната програма се включиха балетните групи към школата с ръководител Милена Вълева; група за стари градски песни с ръководител Тодор Дерменджиев;  децата от ЦДГ “Надежда” с учители Станка Хаджиева и Грета Стоянова; група за автентичен фолклор с ръководител  Кичка Панайотова; ВГ „Вдъхновение“ със солисти Диана Танчева, Иван Начев и  ВГ „Родни ритми“ с ръководител Елена Иванова; танцови състави „Пумпалчета“, „Младо тракийче“ и „Цветница“ с ръководител и хореограф Марина Ковачева, Джанина Николова и Дея-Мария Стоева с ръководител Снежана Делчева.

В празничния концерт за пореден път умело се преплетоха опитът и младостта, мъдростта и желанието, наученото през годините и предаденото на поколенията. За празника на град  Елхово самодейците при читалище „Развитие – 1893 г. ” представиха своите песни и танци, които подготвиха за един от най – дълго чаканите празници – денят на нашия град.

За всички участници бяха поднесени цветя от Николай Тончев – председател на ОбС Елхово, Петър Киров – кмет на Община Елхово и Читалищно настоятелство на НЧ „Развитие“.Статията е публикувана на 20 март 2023


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
ВСС продължава казуса с Гешев на 12 юни, главният прокурор с обръщение към нацията днес
След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на заседанието си, на което обсъждаше искането за ... прочетете още »
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »