Концерт на самодейните състави на Читалище Развитие – Елхово (+пълен видеозапис и снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Видео, Общество

За празника на своя роден град читалищните самодейни колективи се представиха с обновен репертоар – нови песни и танци.

Празниците са неделима част от историята на всеки народ, те са свързани с неговия бит и култура, те дават израз на стремежа и вярата за по-добър живот. Тържественият концерт на самодейните състави при читалище “Развитие” бе не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето. Този празник бе изпълнен не само с радост и веселие, но за нашите съграждани бе още един повод да изразят своята любов и грижа към родното място.

С изключителен талант и себеотдаване в празничната програма се включиха балетните групи към школата с ръководител Милена Вълева; група за стари градски песни с ръководител Тодор Дерменджиев;  децата от ЦДГ “Надежда” с учители Станка Хаджиева и Грета Стоянова; група за автентичен фолклор с ръководител  Кичка Панайотова; ВГ „Вдъхновение“ със солисти Диана Танчева, Иван Начев и  ВГ „Родни ритми“ с ръководител Елена Иванова; танцови състави „Пумпалчета“, „Младо тракийче“ и „Цветница“ с ръководител и хореограф Марина Ковачева, Джанина Николова и Дея-Мария Стоева с ръководител Снежана Делчева.

В празничния концерт за пореден път умело се преплетоха опитът и младостта, мъдростта и желанието, наученото през годините и предаденото на поколенията. За празника на град  Елхово самодейците при читалище „Развитие – 1893 г. ” представиха своите песни и танци, които подготвиха за един от най – дълго чаканите празници – денят на нашия град.

За всички участници бяха поднесени цветя от Николай Тончев – председател на ОбС Елхово, Петър Киров – кмет на Община Елхово и Читалищно настоятелство на НЧ „Развитие“.


Статията е публикувана на 20 март 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА