Концерт ЦПЛР-ОДК Елхово – Празник на град Елхово 2023 (+пълен видеозапис и снимки)

Публикувано преди 1 година  |  Видео, Общество

„Децата на Елхово празнуват” – под този надслов на 24 март се проведе концертът на ЦПЛР – Общински детски комплекс. Петъчната вечер, като част от програмата за Празника на града, бе изцяло посветена на децата. Родители, гости и приятели препълниха салона на Читалище „Равитие-1893” за да се насладят на изпълненията на своите деца.

Над 140 певци, танцьори и инструменталисти, посещаващи групите и школите към ОДК и Сдружение „УН Общински детски комплекс”, представиха в празничната вечер своя талант и умения.

С усмивки, красиви танци и звънки гласове, участниците поздравиха своите гости, дошли от близо и далеч. С особен интерес бяха посрещнати младите китаристи, за които участието бе дебютно. Оркестър „Китари” откри концерта с песента „Моя страна, моя България”, а следващото им изпълнение – „Хотел Калифорния”, бе силно аплодирано от публиката.

Официални гости на празничния концерт бяха Петър Киров – кмет на община Елхово, Николай Тончев –председател на Общински съвет, Елхово, проф. д-р Стоян Денчев – почетен гражданин на град Елхово и проф. д.н. Ирена Петева – ректор на Университет по библиотекознание и информационни технологии.

Екипът на ОДК благодари на своите колеги, ръководители на школите и групите за всеотдайната работа и за това, че за пореден път доказаха своя висок професионализъм-
Стойко Димитров – Оркестър „Китари”, Вълка Ангелова – ВГ „Чучулига” и „Елховски славеи”, Стоян Иванов – школа по пиано и ВГ „Яница”, Севдалин Трендафилов – хореограф
Цветанка Христова – ръководител на ДЮТС „Яница”.

В края на концерта, г-жа Кърева, директор на ОДК, изказа сърдечни благодарности от името на педагозите, на децата и техните родители, на Община Елхово за вниманието към децата и за красивите цветя, които бяха поднесени на сцената на читалището.


Статията е публикувана на 24 март 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА