Концерт-спектакъл на балетна школа при НЧ „Развитие – 1893“ (+видео и снимки)

Публикувано преди 10 месеца  |  Видео, Общество

Бляскава балетна симфония – спектакъл на талант, емоция и красота, представи Школата по класически и модерен балет при Народно читалище „Развитие-1893” с ръководител Милена Вълева. Концертът се осъществи по проект „Балетът – магия, вълшебство, любов…“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.

Спектакълът бе симбиоза от сложни движения, хореография, музика, танц и костюми, което го превърна във вълнуващо преживяване за участници и зрители.

Красивите малки, големи и още по-големи момичета за пореден път изненадаха публиката с уникалния си спектакъл, приютил мечтите и надеждите на грациите. На читалищната сцена оживяха зайчета, патета, каубойци, испански и цигански танци, класически балет и други. Децата танцуваха с красиви костюми от изцяло обновения им по проекта гардероб.

Удивителна наслада донесе гледането на балерините. Освен нежност, те показаха стил и класа в изпълненията и оставиха публиката без дъх.
В едночасовия концерт, с вдъхновение, посветеност и талант, грациите представиха микс от класика и модерност с характер чрез сложни хореографски танцови разработки. Елегантността и тази толкова отрепетирана виртуозност, труда и старанието на децата бяха заслужено възнаградени от публиката с нестихващи аплодисменти.

Огромен принос за развитието на балетната школа има педагогът Милена Вълева, която със своята всеотдайност, професионализъм и артистичност издига детската балетна школа на най-високо ниво.
С магичната сила на танца, под звуците на силни аплодисменти, с усмивки и грация балерините на Елхово за пореден път заплениха сърцата на зрителите.


Статията е публикувана на 3 юли 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА