Завърши първи етап от основния ремонт на общински път до село Трънково (+снимки и видео)

Публикувано преди 10 месеца  |  Видео, Общество

Приключиха строително-монтажните дейности от първи етап в изпълнение на проект „Основен ремонт общински път JAM 2091 с. Трънково“. Близо половината от общо шест километровата отсечка на четвъртокласния път до село Трънково е напълно завършена. Финансирането на ремонта е съгласно споразумение между Община Елхово и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Ремонтът в този етап включва пътни участъци, които бяха в лошо състояние, със слаба основа и нарушено отводняване, а допълнителното преминаване на тежкотоварни автомобили особено по време на ремонтите дейности на път I-7 (с. Окоп – гр. Елхово) влошиха състоянието на пътя. Ремонтите дейности включваха извършването на редица земни, пътни и асфалтови работи. Положени са нови банкети, както и плътен асфалтобетон и износващ пласт.

Пътят от гр. Елхово – с. Трънково е един от малкото пътища на територията на Община Елхово, които са отговорност за поддържане на местната общинска администрация. Само четвъртокласната пътна мрежа извън населените места е отговорност на общините, докато останалите се поддържат от държавата. Останалите четвъртокласни пътища на територията на Община Елхово са път за село Чернозем и село Славейково.


Статията е публикувана на 5 юли 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА