Снимки: Маестро Нико Попов отпразнува 85 годишнината си в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

Самодеецът е човек, който има дух, който съхранява и превежда през вековете. Това с пълна сила важи за Човекът, учител, баща, дядо, приятел и познат Нико Попов. На 3 юни той празнува своя 85 – годишен юбилей и 65 години на сцена.

Само три дни по-късно приятели, близки, хористи от хор за обработен фолклор „Тунджански напеви”, както и гостите Петър Киров – кмет на община Елхово, Мария Какърова – Председател на Читалище „Развитие” – Елхово, отдадоха почит и уважение към Нико Попов, който е дал живота си за музиката и популяризирането на град Елхово, чрез нея.

Ръководството на Читалище „Развитие” Елхово, както и хор за обработен фолклор „Тунджански напеви” подариха на Нико Попов филм по повод 85 годишнината му.

В свое кратко слово „Използвам възможността по случай този хубав празник, да изразя не само моята, но и на цялото общинско ръководство благодарност, към труда, таланта, опитът… всичко това, което Вие олицетворявате”. Кметът Петър Киров връчи на Нико Попов красив поздравителен адрес, както и специално приготвен по повода стъклен плакет, на който бе изписано: „Община Елхово награждава Нико Попов, за приносът му към развитието на любителското художествено творчество в областта на фолклора”.

Председателя на Читалището г-жа Какърова, връчи също поздравителен адрес от името на учреждението, което ръководи, като поздрави още веднъж рожденика, като му пожела след 15 години всички заедно да отпразнуват 100 годишнината на маестрото.

В края на официалната част, солистката Кичка Панайотова имаше възможността да прочете поздравителният адрес от Читалище „Развитие” – Елхово, който бе публикуван във в-к Монитор.

Много приятели, роднини и хористи, имаха възможността лично да поздравят Нико Попов. Той бе обсипан с много внимание, обич и цветя от тях, а след края на официалната част всички те заедно отпразнуваха рожденият ден на маестро Нико Попов.

Филм подарък за Нико Попов по повод 85 рожден ден:

Интервю с Нико Попов минути след края на официалната церемония:

Снимки:

[nggallery id=“534″]


Статията е публикувана на 6 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА