Видео и снимки: Борисов доволен от новата отсечка на АМ Тракия

Публикувано преди 12 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

Едното платно на нови 17 километра от магистрала „Тракия“ беше пуснато за движение по обед в посока София – Бургас, за да могат отиващите към морето да пътуват по-спокойно. Премиерът Бойко Борисов провери новата отсечка и движението на кръговото кръстовище на Петолъчката и заяви, че е пътувал идеално.

Новият участък ще съкрати пътя до морето и ще реши проблема с големите задръствания, които изнервяха пътуващите.

Министър-председателят Бойко Борисов сподели пред журналисти: „Сега, ако хората карат внимателно по новия път, който сме направили, спазват предимството на кръговото кръстовище на Петолъчката, няма да имат проблеми със задръстванията„. Той още допълни: „20 стокилограмови кошове за боклук, умолявам ги всички, които карат по това прекрасно съоръжение, 100-килограомови са, тъй като всички друго окрадоха, сега сложихме бетонни 100 килограма, да не правят опити да ги крадат и да хвърлят боклуците в тях“.

По обед в неделя ще бъде пуснато за движение и другото платно, за да могат хората да се връщат спокойно от морето. Премиерът призова пътуващите да не замърсяват магистралата.

Строителите на ЛОТ 4 продължават усилено да работят по останалите 35 километра от участъка до Карнобат. По договор магистралата трябва да бъде завършена през февруари 2013 година, но при тежка зима срокът може да бъде удължен. Борисов се надява, че в зависимост от времето до април – май догодина отсечката ще бъде пусната. Изпълнителите на най-дългия и труден участък от магистрала Тракия обещаха на премиера, че ще положат всички усилия да завършат последния участък по-бързо./bnt.bg

Видео:

  Снимки: [nggallery id=“607″]


Статията е публикувана на 24 август 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА