Видео: Гимназия „Св. Климент Охридски“ е сред класиралите се шест училища в страната по проект за училищната библиотека

Публикувано преди 12 години  |  Видео, Интервю, Общество

Гимназия „Св. Климент Охридски“ Елхово е на трето място сред одобрените шест училища в страната, от общо 15 средни училища кандидатствали по програма на Фондация Работилница за граждански инициативи – „Знание за успех“.

Със сигурност избора на елитната гимназия в града ни никак не е случаен, тъй като настоящият проект „Нова библиотека – учещо се училище“ е пети пореден одобрен проект на училищната библиотека. След обявяването на резултата, от средното училище в Елхово, очакват самото подписване на договора и началото на неговото изпълнение в срок до 15 октомври.

Проектът е на стойност 5348 лева и предвижда:

• Подновяване на библиотечния фонд с 280 нови информационни материали за Държавните зрелостни изпити за зрелостниците от гимназията.
•   Създаване   на   компютърна   зона   в  библиотеката   (   към   наличните компютри закупуване на още една компютърна конфигурация)
•   Ремонт на пода на библиотеката (циклене и лакиране на паркета) Срокът на проекта е осем месеца през учебната 2012/2013 г.

Пряк бенефициент по проекта е Училищното настоятелство при гимназията, а не пряк е гимназията.Участници в изпълнението са библиотекар учители и ученици от училището.

Целта на проекта е да се създадат предпоставки за реализиране на принципа „ Учене през пелия живот“, да се предоставят нови възможности за развитие на учениците чрез включването им в инициативи подпомагащи тяхното представяне в училище, придобиване на знания, умения и ангажираме с дейности полезни за общественото им развитие.


Статията е публикувана на 11 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА