Видео: “БЕЗОПАСНОСТ В ИНТЕРНЕТ” – информационна кампания на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Криминално, Общество

От днес на територията на област Ямбол, по инициатива на Областна дирекция на МВР – Ямбол, стартира информационна кампания “Безопасност в Интернет”. На пресконференция директорът на  Областна Дирекция на МВР, гл. инспектор Генчо Иванов предостави информация за целта, целевите групи, партньорите и институциите, съдействащи за реализирането на инициативата.

Кампанията е насочена към учениците от начален, основен и среден курс на обучение и техните родители. Основната й цел е повишаване на информираността на децата, младежите и родителите им за съществуващите заплахи и рискове, когато са онлайн, как да ги разпознаят, как  да се предпазят и да потърсят помощ при злонамерени атаки.

Инициативата се провежда с подкрепата на Международна академия за обучение по киберразследване, Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Областния управител на област Ямбол, Регионалния инспекторат по образованието – Ямбол, Центъра за обществена подкрепа “Усмивка” при община Ямбол.

В рамките на кампанията са изработени плакат и клип по темата, които ще бъдат разпространени в училищата. Две минутният клип насочва децата как да търсят помощ при злонамерени атаки, когато са онлайн. Той ще бъде използван и в часовете по Информационни технологии. На сайта на Областната дирекция, в раздел “Полезна информация”, е поместена информация за децата и техните  родителите, съдържаща  най-често срещаните заплахи в Интернет-пространството. Освен това има насоки, как да бъде създадена една по-благоприятна среда при сърфиране в световната мрежа.

В продължение на два месеца във всички учебни заведения в областта ще се провеждат открити беседи на тема “Злонамерените атаки в Интернет и как да се защитим.”.

Днес, 6 ноември от 13.30 часа, в ГПЧЕ “В.Карагьозов” – Ямбол около 100 ученика от 7 и 8 клас ще участват в първата дискусия по темата с лектори – Албена Спасова, председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания, Георги Апостолов, координатор на Националния център за Безопасен интернет и служител от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП.

На 7 ноември от 12,30 часа в ОУ “П.Р.Славейков” – Ямбол ще се проведе дискусия по темата с ученици от 4, 5, 6 и 7 клас.

Благодарим на всички регионални и общински медии, за това че подкрепят нашата инициатива като медиини партньори на кампанията. Брагодарим на Телевизия “Диана”, с чието съдействие беше изработен клипа към кампанията. Благодарим и на Печатница “Планета”- Ямбол за съдействието при изработването на плаката.

Благодарим Ви за подкрепата!  

Регионален говорител на МВР: Татяна Павлова


Статията е публикувана на 6 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА