Кардиолог обясни как магнитните бури се отразяват на сърцето ни

4 декември 2023 23:41  |  Здраве

Как да предпазим сърцето си от магнитните бури, студената зима и последствията от COVID-19? Съвети по темата в „Събуди се“ даде кардиологът проф. Сотир Марчев.

„Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела. Примерно една мощна буря в миналото прекъсна за часове електрозахранването в Онтарио, Канада. Една друга електромагнитна буряи извади от контрол 6-7 от сателитите на Илон Мъск. Тоест, електромагнитните бури действат на всички физически тела, действат и на нас, като на физически тела. Има статистика, че в моментите на електромагнитни бури – честотата на инсултите се увеличава. Така че електромагнитните бури влияят на всичко, включително и на хората. За щастие, обикновено не смъртоносно, защото хората сме наследници на животни, които живеят на тази земя от около 4 милиарда години“, подчерта професор Марчев, пред NOVA.

По думите му хората носим гените на същества, които са оцелели от тези електромагнитни промени.

„Ние ги преживяваме, разбира се, но някои от нас не се чувстват добре. Оказва се, че най-младите са най-податливи на електромагнитните бури. В дните на електромагнитни бури има статистика за увеличаване на честотата на инсултите, но тя се увеличава най-много в хората под 50-годишна възраст. Тоест се оказва, че на младите им влияят повече“, посочи кардиологът.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето