Видео и Снимки: Шарен есенен пазар в група „Детско царство“ към ОДЗ „Невен“

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество, Снимки

Децата от група „Детско царство“ при ОДЗ „Невен“ със старши учители Янка Стоянова, Румяна Райкова и Вълка Ангелова-старши учител по музика са участници в Националната кампания „Участвам и променям“.
Темата на ОДЗ „Невен“, през учебната 2012-2013г. е „Физическо здраве“. Децата от подготвителна група усвояват знания и умения  за здравословното хранене.

Целта е децата да разберат същността и значимостта на здравословния начин на живот чрез здравословното хранене.

На 30 ноември децата от групата поканиха родители и близки , за да споделят с тях едно приятно преживяване. На шарения есенен пазар – дядо Владко, заека Стоянчо, жена му Стоянка, Баба Мика, Ежко — Бежко, плодове и зеленчуци изпратиха есента . С песни, хора, гатанки, стихчета сътвориха един весел празник, с който зарадваха и развълнуваха своите родители. Облечени с емблематичните блузки на Националната кампания „Участвам и променям“ децата споделиха знания за здравословния начин на хранене , здравословните   съставки в храната, значението на витамините, минералите и различните полезни съставки за здравето на човека.

С голям ентусиазъм децата приготвиха сандвичи, ордьоври, плодови салати по поставени индивидуални задачи. С подбраните здравословни продукти всеки се постара да придаде естетичен вид на приготвената храна.

На импровизираната кулинарна изложба децата искрено се забавляваха и радваха на красивия резултат- сандвич „Мишле“, ордьовър „ Извънземно“, ордьовър „Паяче“, плодова салата „Оазис“ и още много забавни и вкусни предложения. Децата научиха, че правилния избор на храната е важен за здравето на човека. Важно е храната да е приготвена по подходящ начин, а когато е и красиво поднесена може да внесе радост и повече щастие в деня ни.

Видео:

*Забележка: Вече можете да гледате всички мултимедийни продукции на ElhovoNews.info в HD качество, като преминете през бутон „Промяна на качеството“, от 380p на 720p, след като стартирате видеото.

Снимки:
[nggallery id=“728″]


Статията е публикувана на 30 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА