Доц. Спасков за „Пирогов“: Решението е не смяната на директора, а смяна общите правила за финансиране на болниците

Публикувано преди 6 месеца  |  Здраве

„Винаги ще има политически натиск в „Пирогов“, защото тя е възлова болница“, коментира пред БНР бившият директор на здравното заведение доц. Спас Спасков.

Според него вчера депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала. Те решиха, че ще бъдат направени проверки от външни институции, а през това време настоящият директор ще продължи да управлява болницата. Остава политическата част от проблема да се успокои, добави доц. Спасков. И отбеляза, че липсва подкрепа за здравния министър от страна на Народното събрание.
„Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на „Пирогов“ пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем – страданието на болницата и измъкването от някаква друга ситуация на политиците“, коментира доц. Спасков в интервю за предаването „Преди всички“
По думите му основният проблем е каква е причината за това непрекъснато трупане на дългове. Решението не е в подмяната на директора, а трябва да се сменят общите правила на финансирането на болниците, категоричен е той.

Доц. Спасков изтъкна, че в момента болницата не е декапитализирана. Според него след взетия кредит финансовото състояние на „Пирогов“ е стабилизирано.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

Още от Светът на здравето