Бабин лек с три зрънца боб сваля високата кръвна захар

14 декември 2023 16:28  |  Здраве

Повишените нива на кръвната захар или хипергликемичното състояние са нарушения на тялото, които се срещат не само при захарен диабет. Хипергликемията възниква и след силен стрес, с генетични увреждания, метаболитни смущения, като следствие от лошо хранене, хронична умора и след приемане на определени лекарства.

Високото ниво на захар в кръвта води до диабет, а с това и влошаване на цялостното здраве. Високата кръвна захар причинява смущения във функционирането на черния дроб и пикочно-половата система, провокира метаболитни нарушения, кожни заболявания, развитие на катаракта и сърдечни патологии. Ето защо е много важно да разпознаете симптомите на хипергликемия и незабавно да се консултирате с лекар. Повишените нива на кръвната захар причиняват:

внезапни колебания в теглото,
без сериозни причини;
зрително увреждане – мъгла пред очите, влошаване на нощното виждане;
замръзване на ръцете и краката;
лошо зарастване на рани или наранявания;
сърбеж и лезии на кожата и лигавиците;
чревни проблеми,
чести запек и диария;
повишено отделяне на урина, често през нощта;
повишена жажда и сухота в устата.

Стар бабин метод помага безотказно за сваляне на кръвната захар, а за него са ви нужни само три зрънца бял боб. Пригответе ги от вечерта, като ги залеете с половин чаша студена вода. Оставете ги да се накиснат до сутринта. Един час преди закуска изяжте боба и изпийте цялата течност. Повтаряйте тази процедура в продължение на месец и половина, след което направете почивка, съветва Ретро.бг.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето