ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Коледен музикален спектакъл подариха на своите съграждани самодейците от НЧ „Развитие – 1893“ (+снимки и видео)

Публикувано преди 5 месеца  |  Видео, Общество

В навечерието на Коледа – един от най-топлите, уютни и споделени празници, самодейците при НЧ “Развитие – 1893” стоплиха сърцата на всички присъстващи в пълния салон на читалището със своите прекрасни изпълнения и ги въвлякоха в един свят на вяра, надежда, усмивки и любов. И тази година, много танци, тематични песни и красиви костюми съпътстваха празничната проява. Изпълнители от няколко поколения, за пореден път предадоха посланието за приемственост и съхраняване на традициите.

Истинска коледна магия сътвориха възпитаниците от школите и съставите на най – голямата културна институция в Община Елхово. В концерта се изявиха: децата от ДГ „Надежда“ – група Червена шапчица с учителки Жулиета Георгиева и Мария Атанасова; талантите от вокални групи „Вдъхновение“ и „Родни ритми“ с ръководител Елена Иванова; малки, големи и още по – големи балерини от балетната школа с ръководител Милена Вълева – автор на красивите танци на балерините. Красотата на българския фолклор представиха танцьорите от танцовите състави „Пумпалчета“, „Младо тракийче“ и „Цветница“ с ръководител и хореограф Марина Ковачева. Публиката имаше възможността да чуе две песни – обработен фолклор от богатия репертоар на Хор „Тунджански напеви“, с ръководител и диригент Снежана Делчева.

Чрез изпълненията си танцьорите и певците отправиха към публиката пожеланията си за здраве и сили за много сбъднати мечти през Новата година, а зрителите изживяха приятни мигове с магията на българския фолклор.

Водещите на концерта – Габриела и Силвия – Александра, представяха детски състави и възрастни, а всички изпълнения бяха сърцати с много настроение. За всяка възраст и за всеки вкус имаше приятна изненада.

Сред многобройната публика на концерта бяха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г-н Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, общински съветници, които в края на програмата поднесоха красиви кошници с цветя за участниците.

Г-жа Мария Какърова, председател на читалищното настоятелство, отправя благодарност от името на настоятелството, към всички деца и самодейци за талантливите изпълнения и сценично присъствие, както и към всички читалищни служители за прекрасната организация! Благодарим на г-н Гендов, кмет на община Елхово, г-н Кускунов, председател на общинския съвет и г-н Овчаров, общински съветник, че уважиха събитието.

Весела Коледа и щастлива Нова година ви пожелава екипът на НЧ „Развитие“!


Статията е публикувана на 18 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА