Зелено кисело мляко за пречистване на организма след празниците

Публикувано преди 4 месеца  |  Здраве

Зеленото кисело мляко по рецептата на Петър Димков има способността да прочисти черния ни дроб след обилните трапези на коледните и новогодишни празници, както и ще ни помогне да отслабнем.

За рецептата са необходими 300 мл кисело мляко с 2% масленост, около половин връзка магданоз, 3 стръка копър, 3 стръка целина, 1 малка краставица, щипка хималайска сол, половин чаена лъжичка куркума, черен пипер на вкус.

Нарежете магданоза, целината и копъра. Добавете краставицата, след като я настържете на ренде, и пасирайте. Прибавете разбитото мляко. Сложете подправките и пасирайте отново. Коктейлът се получава с изключително мек и балансиран вкус, пише zdrave.to.

Можете да замените закуската с него, както и да го хапнете за лека вечеря или за прием през прочистващите дни. Тази рецепта е за две порции.

Не забравяйте, че не трябва да държите напитката в хладилник повече от 30 часа. Първите видими резултати ще ви зарадват до седмица. Добре е, все пак, да ползвате този свеж коктейл поне 20-ина дни. Така ще имате възможност да се убедите, че отслабването може да бъде и вкусно.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 декември 2023

Следете ни в Google News Showcase



Още от Светът на здравето