Кога трябва да пиете протеинов шейк – преди или след тренировка?

9 януари 2024 09:28  |  Здраве

Правилното време за пиене на протеинов шейк се определя от личните цели за трениране, предпочитанията и индивидуалните потребности. Въпреки това, има някои общи препоръки:

След тренировка: Много хора предпочитат да консумират протеинов шейк веднага след тренировка. Това може да помогне за възстановяване и изграждане на мускулна маса, тъй като тялото е в по-висока нужда от протеини след физическо усилие.

Като закуска или междинна закуска: Можете също така да използвате протеинов шейк като здравословна закуска или като междинно хапване през деня. Това може да помогне да се удовлетворите глада си и да поддържате енергийния си баланс.

Преди лягане: Някои хора предпочитат да консумират протеин преди лягане, за да предоставят на тялото си постоянен поток от аминокиселини през нощта.

Според индивидуалните нужди: Важно е да се отбележи, че времето за консумация на протеин може да варира в зависимост от индивидуалните цели, физическата активност и хранителните нужди.

Винаги е добре да се консултирате със здравен специалист или диетолог, за да определите какво е най-подходящото време за вас, взимайки предвид вашия режим на тренировки и хранене.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето