Втората проверка на „Медицински надзор“ е открила нарушения в две болници по случая „Даная“

Публикувано преди 4 седмици  |  Здраве

Нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт е констатирала повторната проверка по случая с починалата Даная. Това съобщиха от пресслужбата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, цитирани от БТА. Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, контролът, по която се осъществява от други органи. От ИАМН са сезирали компетентните органи за вземане на отношение по компетентност. Втората проверка беше назначена на 8 януари 2024 г. заради породили се в медийното пространство съмнения по отношение на резултатите от първата проверка. Първата проверка беше извършена в болниците “Пирогов” и “Царица Йоанна – ИСУЛ”, през септември и октомври 2023 г.

Във втората проверка, извършена в периода 9 януари 2024 г. – 19 януари 2024 г., са проверени същите две болници, както и Медицински център „Малчовците“ ООД – София, болница и диагностично-консултативния център към болница „Токуда“, Амбулатория за първична извънболнична медицинска помощ индивидуална практика „Смарагд 57“ ЕООД – Кресна, „Доктор К. Пандева“- ИППМП ЕООД – Благоевград. Вторият екип от проверяващи са различни служители от тези, които са извършили първата проверка, допълниха от ИАМН.

Всички документи, получени от лечебните заведения в хода на извършване на първата проверка, са предоставени на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на 8 януари 2024 г. Констативните протоколи, ведно с документите, получени при повторната проверка, са предоставени днес на сектор „Противодействие на корупцията в администрацията“, отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Източник: fakti.bgСтатията е публикувана на 25 януари 2024


Още от Светът на здравето

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Растителните диети снижават риска от сънна апнея, съобщи ДПА, позовавайки се на ...
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 18, ...
Министър-председателят акад. Николай Денков заяви, че е нормално когато се инициира политическо ...
Надявам се още днес да има работещи комисии в Столичния общински съвет, ...
Мадалина Геня е модел и актриса. Дамата направи фурор с филма Дълбок ...
Защитникът на Порто Пепе стана най-възрастният футболист, играл във фазата на елиминациите ...
Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили в задръстване ...
По време на събиране на средства в Сан Франциско, президентът на САЩ ...