ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Кукерската група от село Бояново с награда за цялостен принос от Сурва 2024 (+снимки и видео)

Публикувано преди 3 месеца  |  Видео, Общество

Кукерската група при НЧ“Светлина-1926г.“ село Бояново спечели награда – МЕДАЛ ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС В ИЗДАНИЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ – ХХХ МФМИ „СУРВА“.

Златната кукерска маска тази година е присъдена на град Банско, община Благоевград и на село Вресово, община Руен бургаска област. Сребърна маска – за село Тъжа, старозагорско и бронзова маска за село Победа, ямболско. Тази година бяха раздадени и 29 медала за принос в опазването на традицията, една от които бе връчена на кукерската група от село Бояново. Кукерската група от село Бояново се изяви и на Летище София.

Юбилейното издание на фестивала събра рекорден брой участници и зрители. Над 12 000 души посетиха Перник, за да станат част от тридневното събитие.

Над двадесет чуждестранни групи внесоха допълнително настроение и колорит на Международния фестивал на маскарадните игри Сурва 2024. Участници от Гърция, Румъния, Сърбия, Италия, Словения, Албания, Северна Македония, Черна Гора, Португалия и Китай споделиха своите уникални костюми и обичаи с хилядите гости на Сурва.


Статията е публикувана на 29 януари 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА