5-те най-важни витамини и добавки за жени над 30 години

11 февруари 2024 18:29  |  Здраве

30-те години са прекрасно време да работите върху цялостното си здраве, за да извлечете дългосрочни ползи и да се опазите от сериозни здравословни последици в по-възрастните си години. От витамин D до калций – ето кои са важните хранителни вещества, които трябва да приемате.

От витамин D за сияйно настроение до фолиева киселина за по-благополучна бременност – тези основни вещества са вашето ежедневно гориво. Идеални за работещи и амбициозни жени, бъдещи майки и всички невероятни жени, които отглеждат бъдещите поколения, пише диетологът Ловнет Батра в последната си публикация в Instagram.

Витамин D: Главният хормон, много важен за хормоналния баланс, който ви помага да подобрите настроението си и е важен за изграждането на силен имунитет.

Желязо: Особено ако се чувствате много уморени, трябва да включите в диетата си храни, богати на желязо. То е идеалният източник на енергия.

Омега-3: Това са важни за здравето на сърцето, за мозъчната функция и за борба с възпаленията мазнини, които са толкова разпространени в наши дни.

Калций: Калцият е важен не само за здрави кости, но и за цялостната сила, за движението на мускулите и за функционирането на нервите.

Фолат: Фолиевата киселина е витамин, който трябва да включите в диетата си, особено за всички бъдещи майки.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето