Видео: Десетки кандидати изпълнени с надежда се явиха пред обектива на Камен Калев в Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Интервю, Общество

kamenИзвестният български режисьор Камен Калев проведе в Елхово кастинг за роми актьори в новия си филм. Създателят на филмите „Източни пиеси“ и „Островът“ лично подбираше актьорите за бъдещия филм, заедно с популярният комик от „Етажна Собственост“ Стефан Денолюбов. Режисьорът има конкретно виждане за всеки персонаж. Главната роля ще бъде поверена на младо момиче от ромски произход, което все още се издирва. Снимките на българо-френската продукция трябва да започнат през септември или октомври месец.

Интересът в Елхово бе очаквано голям. Минути след началото на кастинга салона пред залата, в която се провеждаше кастинга, се напълни с момичета изпълнени с надежда да се превърнат в звезди, особено след като вече за всички е известно, че за последния си филм „Островът“, Калев избра световноизвестната Летисия Каста за главната роля.

За новата филмова продукция Камен Кален набира натурални ромки. Целта е да се открие момичето за женска роля за филма с работно заглавие „С лице надолу“. Тя трябва да се държи свободно пред камера, а професионалният опит не е задължителен. Очакванията на режисьора са новата му звезда да бъде автентична представителка на етноса, да говори свободно ромски език и да има натуралния темперамент, характерен за представителките на ромската общност.


Статията е публикувана на 17 февруари 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА