Търновската болница с първи подробности по случая с починалото дете

21 февруари 2024 17:29  |  Здраве

От търновската болница сами са сигнализирали Окръжна прокуратура за случая с починалото 2-годишно дете. Това се казва в официалната позиция на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица, предаде „Фокус“.

От лечебното заведение уточняват, че детенцето е било докарано в Спешното отделение от своите близки около 21:00 часа на 20 февруари. Веднага е хоспитализирано в детско отделение.

„Дежурният лекар е назначил извършването на изследвания и скарификационни проби, веднага е започната терапия. След поставяне на венозните медикаменти пред медицинския персонал бащата и бабата на детето са отказали оставане в отделението и са напуснали болницата. Няколко часа по-късно детето отново е докарано в Спешно отделение в изключително тежко състояние.

Започнали са незабавно реанимационни действия, в които са се включили двама реаниматори, педиатри и неонатолог, продължили повече от три часа. Детето е било интубирано, а лекарите са установили, че в дихателните му пътища има аспирирано стомашно съдържимо. За съжаление усилията на лекарите не са дали резултат и детето е починало“, уточняват от болницата и допълват, че незабавно са сигнализирали Окръжна прокуратура – Велико Търново за случая.

Съдебната институция е разпоредила съдебномедицинска експертиза и аутопсия.

„Изказваме съболезнования на семейството и близките на детето за тежката загуба!“, казват още от лечебното действие.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето