Правилно разположение на леглото в спалнята

26 февруари 2024 15:09  |  Здраве

Съгласете се, материалното положение в къщата може да повлияе на благосъстоянието на жителите. Ако апартаментът, например, е разхвърлян, най-вероятно мислите на неговия собственик също са подложени на хаос. Затова много езотерици настояват, че поддържането на ред в стаята, в която живеете, е задължително за психичното здраве. Според Фън Шуй, местоположение на леглото също играе важна роля в този въпрос.

Спалнята е основната стая в къщата за установяване на хармония и подновяване на силите. За да поддържате процесите да работят както трябва, поддържайте нещата в ред. Разположението на леглото в спалнята е много важно. Дори и най-удобното легло може да бъде неудобно, ако е поставено неправилно. В крайна сметка от това зависи не само качеството на съня, но и общата атмосфера в къщата. Ще говоря за това по-подробно по-долу.

Правилна позиция на леглото

Не поставяйте леглото така, че краката на спящия да са обърнати към дивана или стола. Още по-добре, махнете ги напълно от спалнята. Това е лоша поличба, която се свързва с начина на изнасяне на мъртвец от къщата. Също така не се препоръчва да поставяте леглото с краката към вратата по същата причина. Ако не е възможно друго споразумение, затваряйте редовно вратата на спалнята.

Не поставяйте главата на леглото към прозореца. По време на сън човек се отпуска максимално и става уязвим. Табелата казва, че не можете да закачите нищо над леглото. В крайна сметка по този начин зареждате пространство и няма да можете да се отпуснете. Премахнете всичко ненужно от очите си и ще почувствате облекчение.

В близост до леглото не трябва да има огледала. Те, както казват езотериците, отразяват и връщат човешката енергия. А по време на сън трябва да се изчистят мислите и емоциите. Ако наблизо има огледало, то ще изпрати обратно цялата негативност. Това ще се отрази зле на здравето и настроението на човека. По същата причина не можете да поставите телевизор в спалнята. Освен това пречи на качествения сън.

Ако говорим като цяло за ситуацията в стаята за спане, опитайте се да я направите възможно най-просторна (дори и с малка квадратура). За украса се препоръчва да оставите килим, ваза с цветя и няколко рамки със снимки. Всичко това ще ви накара да се чувствате комфортно и ще направи атмосферата по-уютна и спокойна.

Още няколко съвета

  • Добре е, ако можете да видите човека, който влиза през вратата от леглото. Това се дължи на инстинкта за самосъхранение.
  • Не трябва да купувате твърде широко легло, ако в стаята няма достатъчно място. Все пак това няма да осигури комфортен престой в стаята.
  • По-добре е да поставите малко легло по стената или в ъгъла между вратата и прозореца. Така почиващия ще се чувства спокоен и сигурен.

Следвайки тези правила, когато подреждате леглото си, ще забележите, че сънят ви определено ще стане спокоен и качествен. Къде е леглото в спалнята ти? Спазихте ли някакви правила при инсталирането? Споделете в коментарите!



Следете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето