Диетолог предупреди за коварна „тайна“ на популярна напитка за отслабване

26 февруари 2024 15:29  |  Здраве

Независимо колко добра е репутацията на някоя здравословна напитка, тя не трябва да е причина да си затваряте очите за броя на калориите в нея. Британският диетолог Анджела Клукас твърди, че смутитата могат да ви накарат да напълнеете, колкото и да се убеждавате, че са здравословни.

„Наистина е лесно да смесите няколко плода и да ги изпиете много по-бързо, отколкото бихте изяли“, обяснява експертът в разговор с Business Insider. На своите клиенти, които искат да отслабнат, тя не препоръчва смутита.

Смутитата, приготвени от плодове и зеленчуци, може и да са част от здравословното хранене, особено за тези, които искат да изградят мускулна маса. Но в действителност много хора не осъзнават колко калорична е тази напитка. В някои случаи така нареченият ореол на здравето прави някои напитки и храни да изглеждат по-здравословни, отколкото са в действителност.

Например фитнес баровете, прясно изстисканите сокове и инстантните мюсли закуски.

Ако не можете да си представите диетата си без смути, диетолозите предлагат един прост трик: поставете всички потенциални съставки на напитката в чиния и се запитайте дали бихте могли да изядете всичко това наведнъж.

„Ако това са половин кофичка кисело мляко, банан, ябълка, половин ананас и голяма лъжица фъстъчено масло и си мислите: „О, Боже, не, бих изял всичко това“, не го и пийте“, обобщава експертът.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето