Пролетен детокс: Лунна диета за март

28 февруари 2024 14:29  |  Здраве

Наближава настъпването на астрономическата пролет. Пролетта е любим сезон, защото с него се събужда природата. Затова и ние мислим как да обновим себе си. Храната е добър начин да направим това. С нейна помощ можем да постигнем повече здраве, енергия, по-добра форма. Ако ви трябва мотивация да започнете, лунната диета е подходящ детокс режим за това и чудесен начин да посрещнем пролетта.

За тази диета е характерно, че се следват лунните фази, за които е известно, че оказват влияние върху планетата ни, както и върху нашия воден баланс. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, зелен чай, вода. Мед, млечни и други храни не се консумират.

Лунната диета ни помага да елиминираме част от натрупаните излишни течности в организма. След приключване на съответната фаза на Луната, започва процесът на захранване. Той е изключително важен. В него отново включваме фрешовете, водата и чая, но можем да добавим домашни зеленчукови бульони, кисело мляко. Постепенно можем да добавим и риба, качествено пилешко месо, свежи плодове и зеленчуци, кълнове, хляб без глутен и мая, картофи, бобови култури.

Захранването не се случва само в един ден, то е постепенен процес, който ни помага следващата фаза от диетата да е по-лесна за спазване, да продължим прочистването на организма, пише az-jenata.bg. Именно в процеса на захранване бихме могли постепенно да изключим от менюто си солени и захарни храни, колбаси, тестени закуски, пържено.

Но лунната диета не е подходяща за всеки. Затова, ако кърмите или сте бременна, ако страдате от заболявания, не предприемайте този режим.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за март:

03.03.2024г. – 17:25 часа – последна четвърт;
10.03.2024г. – 11:45 часа – новолуние;
17.03.2024г. – 06:50 часа – първа четвърт;
25.03.2024г. – 09:37 часа – пълнолуние.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето