Елхово Рейсинг Клуб проведе тренировка на мотополигон Елхово (+видео и снимки)

Публикувано преди 2 месеца  |  Видео, Спорт

Елховските състезатели по мотокрос от Елхово Рейсинг Клуб проведоха подготовка днес на полигона край Елхово, в местността „Дупките“. В рамките на повече от час пистата бе оглушена от рева на кросовите мотори. Припомняме Ви, че на 23 и 24 март Елхово ще бъде домакин на състезание по мотокрос за първи път от три десетилетия. Събитието се организира от мотоклуб Елхово Рейсинг с подкрепата на Община Елхово.

Състезателите в мотокрос състезанието в Елхово ще бъдат разделени в 6 класа – 65 куб, 85 куб, МХ 2 – професионален клас, МХ1 – професионален клас, МХ3 – 250 – 450 – непрофесионален клас. В неделя /24 март 2024 год./ е официалното откриване на състезанието, след което веднага ще бъде даден стартът на първия манш, а ден по рано /23 март 2024 год./ ще се проведат свободните тренировки и квалификациите.

Събитието ще бъде като част от програма по повод празника на град Елхово, който тази година ще бъде на 30 март, а по наша информация събитията тази година, посветени на празника на Елхово ще се проведат в рамките на две седмици, а не една както до сега. Самото мотокрос състезание е включено в националния мотокрос календар като традиционно състезание.

Снимки: Васил Славков

 


Статията е публикувана на 3 март 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА