Как да излекуваме настинка с парче лук в ухото?

25 март 2024 14:59  |  Здраве

Познаваме десетки народни средства за лечение на различни заболявания. В почти всички региони от страната ни съществуват безбройни методи, с които бабите ни са се борили с настинките и възпаленията. Някои от тях са доста ефективни в борбата с неприятните симптоми на здравните неразположения.

Едно такова средство е парче лук в ухото. За какво се използва то?

Оказва се, че лукът е незаменим не само при готвене, но също така има способността да облекчава много заболявания. Това природно лекарство често се е използвало от нашите баби и не бива да забравяме за изключителните му свойства.

Според предците ни, ако изведнъж усетите пронизваща болка в ухото си и нямате лекарства под ръка, не се колебайте да вземете една глава лук. От нея трябва да изрежете малко парче от сърцевината и да го поставите в ухото. Само за няколко минути ще почувствате облекчение – лукът бързо ще намали болката и ще успокои възпалението.

По същия начин можете да се отървете от главоболие и дори мигрена. Парче лук трябва да се сложи в ухото преди лягане, да се фиксира в най-външната част от ухото и да се остави до сутринта.

Ситно нарязаният лук, увит в марля и поставен в ухото, също може да помогне да се отървете от неприятната кашлица. Сокът от лук е изключително ефективен в борбата с този проблем, но тъй като е малко вероятно някой да успее да го пизпие в чистата му форма, приемът през ухото е един добър вариант.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето