Лунна диета през април – ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми

Публикувано преди 2 месеца  |  Здраве
Лунна диета през април – ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми

Настъпването на април месец ни подсеща, че е време за нашия пролетен детокс. Менюто ни постепенно преминава от зимно към пролетно. Включваме повече свежи плодове и зеленчуци, по-леки меса, ядки, семена. Добавяме и някои билки, които допринасят за детоксикирането на тялото ни. Разбира се и през април няма да пропуснем да следваме лунната диета. Новият месец ни посреща и с първата фаза от този детокс режим, която е на 2 април.

За лунната диета е характерно, че се следват лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, фрешове – плодови и зеленчукови, чайове, които не подслаждаме с нищо.

Детокс режимът ни помага да отстраним част от натрупаните излишни течности и токсини. Не се разрешава консумацията на млечни и други храни. При приготвянето на фрешовете бихме могли да добавим детокс съставки, за да подобрим процеса на прочистване. Такива са мента, джинджифил, магданоз, грейпфрут, нар, лимон, лайм, червено цвекло.

След приключване на денонощието след началото на съответната фаза на Луната от лунната диета е важно постепенно да захраним организма си с полезни храни, пише az-jenata.bg. Лунната диета е чудесна възможност постепенно с всяка следваща фаза от режима да намалим консумацията на тестени и захарни изделия, колбаси, пакетирани лакомства, консервирани храни и да си създадем един по-здравословен режим на хранене.

Лунната диета не е подходяща при бременност, кърмене или ако страдате от някакви заболявания.

Ето и фазите на Луната за април:

2.04.2024г. – 06:50 часа – последна четвърт;
8.04.2024г. – 21:21 часа – новолуние;
15.04.2024г. – 22:29 часа – първа четвърт;
24.04.2024г. – 02:09 часа – пълнолуние.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 1 април 2024

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024

Още от Светът на здравето