ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Снимки и видео: Впечатляващ концерт на бъдещето на Елхово под надслов „Децата на Елхово празнуват”

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество, Снимки

IMG_0572В препълнения салон на Читалище „Развитие 1893” се проведе концерт на Общински детски комплекс – Елхово (ОбДК Елхово) „Децата на Елхово празнуват”,  който бе като част от празничната програма по повод празника на град Елхово. Близо час възпитаниците на ОбДК Елхово представяха своя талант и обич към традиционното и българското. Със своите песни и танци децата към ОбДК – Елхово, зарадваха своите родители, баби, дядовци, приятели и жители на град Елхово.

Вокалната група, балетния състав и редица солови изпълнители изпълниха „Една чудесна песничка“, “Пролетна картина“, “Мюзет“ – Бах, “Лалугер“ – Бетовен, “Латеийска полка“, “Една българска роза“, “Жаба жабурана“ и “С татко ще лепим тапети“.

Детско-юношеския танцов състав „Яница“ изпълни „Китка“, „Веселяци“, „Северняшки танц“, „Смесен танц“, „Залюбила малка мома“, „Народен танц“, „Детски танц“, „Сюита“ и „Ръченица“.

След края на представянето от името на кметът на община Елхово Петър Киров, както и от ръководството на ОбДК-Елхово бяха поднесени красиви кошници с цветя към участниците в концерта. От ръководството на ОбДК – Елхово не скриха своите благодарности към ръководството на община Елхово за финансовата подкрепа, която им оказват, както и благодарности към родителите, които се доверяват на ОбДК-Елхово, да възпитат техните деца.

Като напълно заслужени могат да бъдат определени многобройните аплодисменти на публиката, които бяха за вокалната група и пианистите, децата от балетната школа, мажоретния състав, танцьорите от детско юношески танцов състав „Яница“, както и не на последно място техните художествени ръководители Вълка Ангелова, Милена Вълева, Милена Панчева, Цветанка Христова и Севдалин Трендафилов.

ОбДК създава условия за подготовка и изява на талантливите и даровити деца в областта на науката и изкуството, организира колективни и индивидуални форми и изяви на общинско, регионално, национално и международно ниво. Към извънучилищното звено и Сдружението към него функционират групи по англ. език, детско-юношески танцов ансамбъл “Яница“, мажоретен състав и групи по аеробика, вокална група, група по народно пеене, школа по пиано, школа по живопис, литературен кръжок и „Приятели на книгата„ школа по математика, групи по футбол и лека атлетика, в които участват около 400 деца.

Многобройни са участията и успехите на възпитаниците на ОбДК. Комплексът осигурява на децата в Елхово богат и разнообразен извънучилищен живот, задоволява желанията и потребностите на различни групи деца.

Пълен запис от концерта в HD формат:

Подробен фоторепортаж от концерта:

[nggallery id=“909″]


Статията е публикувана на 30 март 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА