Какво ще се случи с тялото ни, ако не ядем 24 часа

9 април 2024 15:49  |  Здраве
Какво ще се случи с тялото ни, ако не ядем 24 часа

Със сигурност сте чували за лечебния глад. Той се практикува от векове с целебни цели и по време на който се пие само вода. Има хора, които гладуват в продължение на дни и седмици, но все пак е препоръчително да се прави под лекарско наблюдение.

Въпреки споровете колко дълго трябва да продължава лечебният глад и дали вреди на организма ни – е сигурно, че ако се научите да спазвате воден ден всяка седмица, ползите за здравето ви ще са огромни.

Водният ден в ден, в който не приемате нищо друго освен вода, за разлика от лечебния глад, който е продължителен, тук говорим само за един ден, в който да изпивате поне 2 литра вода, като количеството зависи от ръста, теглото, пола и т.н. В този ден количеството вода, което трябва да изпиете, не трябва да е по-малко от 8 чаени чаши.

Чрез гладуването и приема само на вода тялото ни се детоксикира, организмът ни се прочиства от ненужните неща, усещаме прилив на енергия и се подмладяваме. Когато не детоксикираме тялото си чрез пиене на вода, токсините се задържат в тялото, а това води до болка в ставите. В бъбреците се натрупват всякакви токсини, които могат да доведат до поява на камъни и проблеми с пикочния мехур.

Представяме ви и други ползи от спазването на воден режим:

Добрата хидратация помага не само на тялото ни, но и на мозъка. След ден само на вода концентрацията ни се подобрява.
Водата подобрява метаболизма и се справя успешно с нередовен стомах.
Правилното функциониране на метаболизма е от значение за добрата фигура и предпазване на тялото от затлъстяване.
Част от проучванията сочат, че хората, които са заменили всички останали напитки с вода, се радват на здраво сърце. При тях рискът от инфаркти и инсулти е значително по-нисък.
Чрез приема на вода кожата ни се хидратира и има по-младежки вид.

Този режим е много лесен за спазване, също така ползите от него са огромни.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето