Нов успех за Атанас Атанасов в аматьорското ММА в Стара Загора

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Спорт

ataНа 20-ви април в град Стара Загора се проведе държавното първенство по аматьорски ММА, организиран от българската федерация по ММА с президент Любен Джубрилов.

Държавното първенство бе от изключително значение, защото първенците в категориите ще бъдат включени в разширения национален отбор, който ще представи България на Европейското първенство по ММА, което ще се проведе в Киев, Украйна в средата на месец юни.

В състезанието взеха участие над 150 бойци от цялата страна. Едновременно се играеше на на две татамита. Възрастовите групи бяха три: от 16 до 18 години, от 18 до 21 години и над 21 години. Публиката в зала „ДЗУ“ наброяваше над 600 човека, което само по себе си показва огромния интерес сред хората към този така атрактивен спорт.

Състезанието протече на много високо равнище, като изключително зрелищни срещи в които бойците доказаха че нивото на уменията е на световно ниво и спорта определено се върви във възходяща линия.

При най-тежките в категория над 93кг., Елховския представител Атанас Атанасов се класира на второ място, след като на полуфинала победи  Илиян Бобчев, който се класира трети, но на финала получи контузия в ръката и отстъпи първото място на габровския боец Веселин Парешков.

Припомняме Ви, че това не е първи успех за Атанас в този спорт. Само преди два месеца, той спечели златен медал в състезанието по аматьорски ММА (Mixed Martial Arts или Смесени бойни изкуства), което се проведе на 16 февруари в столичната зала Lonsdale.

Запис от полуфиналния двубой срещу Илиян Бобчев


Статията е публикувана на 22 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА