Пълен запис и видео: Последен концерт за този творчески сезон на децата от ОбДК-Елхово

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество, Снимки

koВ почти пълен салон на Читалище „Развитие 1893”, вчера от 18:00 часа се проведе концерт на Сдружение училищно настоятелство и Общински детски комплекс – Елхово (ОбДК Елхово), който отбеляза завършването на поредния творчески сезон.

Близо час възпитаниците на ОбДК Елхово представяха своя талант и обич към традиционното и българското. Със своите песни и танци децата към ОбДК – Елхово, зарадваха своите родители, баби, дядовци, приятели и жители на град Елхово.

Като напълно заслужени могат да бъдат определени многобройните аплодисменти на публиката, които бяха за вокалната група, децата от балетната школа, мажоретния състав, танцьорите от детско юношески танцов състав “Яница”, както и не на последно място техните художествени ръководители Вълка Ангелова, Милена Вълева, Милена Панчева, Цветанка Христова и Севдалин Трендафилов.

В края на концерта Председателя на Сдружение училищно настоятелство Сдружение училищно настоятелство – Жана Анеглова сподели своето възхищения към таланта на децата и отправи благодарности към родителие, които са доверили на тях най-ценното им – техните деца. В края на концерта бяха наградени деца с грамоти и предметна награда за техния дългогодишни участия в различни изяви и все още възпитаници на ОбДК-Елхово – Мариела Бакалова, Даниела Георгиева, Георги Георгиев и Валентин Терзиев.

ОбДК създава условия за подготовка и изява на талантливите и даровити деца в областта на науката и изкуството, организира колективни и индивидуални форми и изяви на общинско, регионално, национално и международно ниво. Към извънучилищното звено и Сдружението към него функционират групи по англ. език, детско-юношески танцов ансамбъл “Яница“, мажоретен състав и групи по аеробика, вокална група, група по народно пеене, школа по пиано, школа по живопис, литературен кръжок и „Приятели на книгата„ школа по математика, групи по футбол и лека атлетика, в които участват около 400 деца.

Многобройни са участията и успехите на възпитаниците на ОбДК. Комплексът осигурява на децата в Елхово богат и разнообразен извънучилищен живот, задоволява желанията и потребностите на различни групи деца.[nggallery id=“1057″]


Статията е публикувана на 6 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА