Видео: Проливните дъждове в град Елхово продължават

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество

vidaМощните купесто-дъждовни облаци, които трети ден преминават над нашата страна доведоха поредния проливен дъж в град Елхово този следобед. След валежите, които отчетохме до обед, които достигната 26,3 литра на квадратен метър само за днес, за около четвърт час около 17:00 часа над град Елхово се изсипаха близо 19,2 литра на квадратен метър, които усложниха пътната обстановка в Елхово за кратко.

По време на проливния дъжд бе почти невъзможно шофирането по улица Трети март, която се явява водосъбирателна улица на всички перпендикулярни улици на нея, като Ангел Вълев, Черно Море и Царибродска. По данни от наши сигурни източници в село Изгрев е имало градушка със сериозни размери. За кратко такава имаше и в Елхово, но за щастие ледените късове бяха с размерите на грахово зърно.

Само за днес по данни на метеорологичната станция в град Елхово са паднали общо 45,5 литра на квадратен метър, количество, което понякога статистиката отчита за цял месец.

Само за последните 48 часа общото количество на валежите на територията на град Елхово е 62,5 литра на квадратен метър, а валежите към този момент (бел. ред 18:00 часа) продължават.

На фона на обилните валежи от дъжд за територията на област Ямбол за днес 13 юни бе обявен жълт код заради силен вятър, който в Елхово така и не усетихме.

Според синоптиците утре ще е последния ден, в който се очакват валежи, а през почивните дни лятото, която фактически още не е настъпило ще се завърне с пълна сила. През почивните дни се очакват максималните температури за района на Елхово да достигнат 30 градуса, а в средата на следващата седмица, живачния стълб ще достигне до 35 градуса.


Статията е публикувана на 13 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА