Домашен еликсир при проблеми с щитовидната жлеза

19 юни 2024 13:49  |  Здраве

Щитовидната жлеза се намира в областта на шията, а големината ѝ е колкото една пръстенна става. Нейното влияние върху функционирането на органите и системите в организма е от жизнено важно значение. Болестите на щитовидната жлеза съвсем не са за подценяване.

Състоянието ѝ се отразява върху обмяната на веществата, апетита, храносмилането, кръвообращението, косата, ноктите, кожата и др.

Огромна част от хората имат нарушени функции на щитовидната си жлеза, като жените страдат доста по-често, в сравнение с мъжете. При жените над 35 години шансовете щитовидната жлеза да заболее са с 30 на 100 по-високи от обикновено.

Тук ще разгледаме една изключително лесна рецепта, която ще ви помогне при проблеми с щитовидната жлеза само за 2 месеца:

Какво трябва да направите:

Смесете една чаша елда, натрошени орехи и мед в емайл (абсолютно чисти) ястия и се прехвърля в стъклен буркан.

Елдата трябва много внимателно да се смели до хомогенно състояние. Не можете да я замените с брашно от елда, защото няма такива полезни съставки, които се съдържат в черупката на елдата.

Ядките също трябва да се натрошат до прах. Тази смес залейте с мед и разбъркайте добре. Съхранявайте в хладилника.

Начини на приемане:

Готовият микс трябва да се приема три пъти дневно преди хранене по 1 супена лъжица, в продължение на един месец. Ако желаете, можете да добавите към тази смес сушени кайсии или стафиди, за тези, които имат сърдечни проблеми.

Веднъж седмично цял ден, яжте само това, като не приемате друга храна, освен вода.

Направете това шест пъти, т.е. шест седмици.

След като вземете този еликсир, вие сами ще почувствате колко здрави и силни сте станали. След първия курс гърчът ще намалее, а след вторият болестта ще ви напусне. Проверете на ултразвук: щитовидната жлеза ще бъде нормална.

Източник: fakti.bgСледете ни в Google News Showcase


Още от Светът на здравето