Видео и Снимки: Голям пожар гори в близост до селата Лесово, Малко кирилово и Вълча поляна – (Обновена)

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Криминално, Снимки

IMG_6141Голям пожар се разгоря днес следобед в близост до селата Лесово, Малко кирилово и Вълча поляна. Сигналът е подаден малко след 15 часа в ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението “ – Ямбол. Четири екипа на ОУ ПБЗН – Елхово, екипи на горско стопанство Елхово, полицаи и доброволци, както и специализирана техника са се отзовали на място минути след подаването на сигнала. На мястото на пожара бе кметът на община Елхово Петър Киров, както и областният управител на Ямбол Николай Пенев.

Заради горещината и вятъра пожарът бързо се разпространил. В началото пожара е обхванал сухи треви и храсти, но в последствие е обхванал смесен горски масив собственост на Държавния поземлен фонд. За кратко време огънят се е разгърнал на площ около 1500 декара, от които около 600-700 декара смесени иглолистни и широколистни гори. Малко след 18:00 часа в гасенето се включиха и военнослужещи от ямболско военно формирование. Ограничено е разпространението на огъня към границата с Р. Турция, няма опасност за близките населени места. В овладяване на пожара участват повече от 50 огнеборци, служители на горското стопанство в Елхово, полицаи и доброволци, 40 служещи в ямболското военно формирование. Около 20:30 часа поради настъпване на нощта гасаческите действия бяха преустановени, а дежурни екипи на ПБЗН – Елховo и горско стопанство – Елхово ще наблюдават развитието през нощта. Гасенето на огнената стихия ще продължи в ранните часове на утрешният ден.

Причините за пожара ще се изясняват след неговото потушаване, но по непотвърдена информация огънят е бил запален от преминаващи през границата ни с Турция бежанци.

Припомняме Ви, че в неделя над 20 горски служители от Елхово и Ямбол, пожарникари и доброволци, погасиха пожар, възникнал в местността Острица, в землището на село Вълча поляна – община Елхово. Огънят беше обхванал над 70 дка гори.

Снимки: [nggallery id=“1134″]

Видео:


Статията е публикувана на 26 август 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА