Видео: Лагерът Атма – спасение за изгубените души от войната в Сирия

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Общество

Почти ежедневно в страниците на ElhovoNews.info информативно споменаваме за боря на бежанците преминали незаконно границата ни със съседката Република Турция. Преди дни стана ясно, че тук в Елхово ще заработи временен разпределителен център за бежанци, на който голяма част от жителите на Елхово реагира остро, чрез коментарите във форума на страниците на елховският информационен сайт.

Тук ще Ви предложим, една малко по-различна гледка точка – тази на колегите от ТВ Европа, които в 17 минути разказват за един от 14-те в лагера в Сирия – Атма, разположен в провинция Идлиб, близо до границата с Турция. Хълмът е приютил хиляди бежанци, като техният брой се покачва всеки ден в зависимост от военните действия в граничните райони. Не малка част от бежанците минаващи границата в Елхово идват именно от подобни лагери.

Лагерът Атма разказва истории на болката и мъката, на отчаянието и сълзите, на надеждата и желанието за промяна. Палатките на Атма не могат да поберат цялата мъка, сълзи и безпомощност на хората в лагера. Те се чувстват изоставени, забравени и приклещени в мисълта за своето физическо оцеляване. За повече информация вижте видеото:


Статията е публикувана на 20 септември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА