Видео: Иван Звездев за впечатленията му от елховския край

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Интервю, Общество

Вече трети ден екипът на продуцента и водещ на предаването по bTV „Кухнята на Звездев“ – Иван Звездев са на гости в елховския край. В своята резиденция в село Лалково, както той нарече къщата за гости „Какъровата къща“, където са отседнали заснеха няколко телевизионни предавания. Иван Звездев бе и гост на превърналият се традиционен празник на баницата в Елхово. Вижте какво сподели Иван Звездев пред камерата на ElhovoNews.info, относно впечатленията му от престоя му до момента в Елховския край.

Иван Димитров Звездев е роден на 12 август 1975 година в София, зодия Лъв. Роден е в многодетно семейство от трудовата интелигенция. Неговите родители са инженери по образование. Майка му Нели е от стар софийски род, а баща му Димитър е роден в Аржентина. Има по-голям брат – Александър и по-голяма сестра, която се казва Боряна. Малко хора знаят за него, че началото на кариерата на Звездев е била цирков артист. Там той е последвал сестра си Боряна в цирк „Балкански”. В циркът е правил сложни акробатични изпълнения, които са го превърнали в звездата под купола на Александър Балканси. Има представления пред хиляди хора, включително пред покойния папа Йоан Павел Втори и звездата на футбола Диего Армандо Марадона.

Съпругата му Юлиана, го е дарила с две прекрасни деца- дъщеря Даниела и син Димитър. Работил е в няколко ресторанта в България и след известно време е успял да отвори собствена шкембеджийница въпреки, че това не е една от най-любимите му гозби.

Обстановката в бурните години на демокрацията, го принуждават да търси късмета си в чужбина. Той емигрира в родината на баща му Аржентина – Кордова. Там той е започнал да работи като готвач с доста голям успех. Въпреки добрата реализация в далечната страна, двамата със своята съпруга решават да се върнат отново в България. Именно тогава му хрумва идеята за телевизионно предаване. Стартира с предаването „Бон Апети”, което стартира в ефира на bTV на 16 април 2001 година. Предаването бързо набра популярност.
На 31 август 2009 г. стартира в ефира на bTV с предаване „Кухнята на Звездев”, което пренесе зрителите на bTV в собствената му кухня. Щастлив е, че се справил и с това предизвикателство. Предаването му продължава да бъде лидер в сутрешните блокове.

Голямата му мечта е да организира кулинарни телевизионни състезания с публика и най-добрите майстор-готвачи от България и света. И е убеден, че ще я осъществи.


Статията е публикувана на 22 септември 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА