Снимки: Общински съвет Елхово утвърди за управител на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ ЕООД – Елхово икономистът Димитър Помаков

Публикувано преди 11 години  |  Видео, Интервю, Снимки

pomakovС решение на Общински съвет Елхово днес бе утвърден с предложеното с протокола на комисията класиране и определя за управител на Многопрофилна болница за активно лечение “Св.Иван Рилски”ЕООД гр.Елхово-Димитър Колев Помаков. С решението си от днес местните парламентаристи упълномощават кметът на Община Елхово Петър Киров да сключи договор за възлагане на управлението на лечебното заведение като му определя месечно възнаграждение в размер на 280 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение.

Припомняме Ви, че икономистът Димитър Помаков бе единственият кандидат, който е подал документи в стартиралия в средата на месец август конкурс за избор на управител на МБАЛ “Св.Иван Рилски”ЕООД гр.Елхово. Конкурсът за управител се проведе след като досегашната управителка на лечебното заведение в град Елхово Д-р Парапанова входира своята оставка в Общински съвет Елхово в началото на месец юли.

Г-н Помаков днес уважи поканата на Общински съвет Елхово и присъства лично на заседанието по време на обсъждането на докладната записка, която бе докладвана от председател на Комисия за организиране провеждане на конкурс за възлагане управлението на лечебното заведение Стоян Овчаров. На заседанието Димитър Помаков имаше възможността да представи професионалната си биография и специализациите, които притежава, да разкаже на кратко за себе си, след което последва близо 30 минутна дискусия с общинските съветници, която бе ползотворна не само за хората на кръглата маса, но и за обществото в град Елхово, което има възможността да наблюдава заседанията на общински съвет на живо, както и на запис след края на заседанието.

Димитър Помаков представи проектно-програмни задачи за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, като в тази проекто програма бяха заложени задачи, които той си е поставил в краткосрочен план, както и задачи в по-далечна перспектива.  Като една от основните задачи Димитър Помаков е набелязал анализирането на причините за ниската ефективност на разходите в АГ и вътрешни отделения  и да се разработят мерки за оптимизиране на разходите.

Предоставяме Ви пълен запис от представянето на Димитър Помаков днес на заседанието на общински съвет Елхово, както и беседата, която се проведе с общинските съветници и бъдещият управител на лечебното заведение.

Пълен видеозапис:

Снимки: [nggallery id=“1161″]


Статията е публикувана на 26 септември 2013

Следете ни в Google News Showcase